گزارش بازدید از بیمارستان مهرگان – تاسیسات مکانیکال

بیمارستان مهرگان

گزارش بازدید تیم ایران بیم از تاسیسات مکانیکال بیمارستان مهرگان

پیشینه بیمارستان مهرگان قزوین

 این بیمارستان در زمینی به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع با زیربنای هشت هزار و ۵۰۰ مترمربع در هشت طبقه ساخته شده و دارای ۱۰۰ تخت جنرال و ۳۰ تخت ویژه است.

بیمارستان مهرگان قزوین

بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی مهرگان قزوین دارای بخشهای اورژانس، چشم، گوش و حلق و بینی، داخلی، اطفال، جراحی، نوزادان، سی سی یو، آی سی یو، قلب و عروق، بخشهای پاراکلینیک، سونوگرافی، رادیولوژی، فیزیوتراپی، زنان و زایمان است که بخشهای گوارش و چشم آن فوق تخصصی است.

 

اتاق عمل لیزیک بیمارستان مهرگان

این بیمارستان مجهز که با آخرین تکنولوژی روز بیمارستانی دنیا ساخته شده دارای تجهیزات مدرن و با کیفیتی است که امکان ارائه خدمات نوین پزشکی را به مردم استان فراهم می کند.

امکانات و فضای زیبای این بیمارستان که با رعایت اصول روانشناسی و طراحی مدرن به گونه ای اجرا شده تا آرامش خاصی در بیمار ایجاد کند می تواند در اجرای طرح توریسم درمانی برای ارائه خدمات پزشکی به بیماران کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

پذیرش بیمارستان مهرگان

در بدو ورود ابتدا هماهنگی های لازم جهت بازدید از موتور خانه با مسیولین بیمارستان انجام شد.

سپس با یکی از کارشناسان واحد تاسیسات همان بیمارستان جهت راهنمایی، وارد موتور خانه  در طبقه زیر زمین شدیم .

موتور خانه قلب تپنده یک ساختمان محسوب می شود

 

موتورخانه بیمارستان مهرگان

معرفی اجزای موتور خانه :

دیگ بخار بیمارستان مهرگان

 

دیگ بخار

دیگ های بخار

دیگ ها به سه نوع هستند :

  • آبگرم
  • آب داغ
  • آب بخار

از نظر جنس هم به دو نوع :

  • چدنی
  • فولادی

 

مشعل بیمارستان مهرگان

مشعل (burner)

مشعل هاوظیفه تولید گرما در دیگ ها را به عهده دارند.

سوخت این مشعل ها به طور معمول با گاز یا گازویل میباشد، مشعل که بر روی دیگ آب گرم وصل میشودبه وسیله تولید گرما ۷۸ درجه سلسیوس و حتی تا دمای ۲۰۰ درجه سلسیوس باعث تولید آب مصرفی ساختمان میشود.

 

 

پمپ(pump)

پمپ ها وظیفه ایجاد فشار برای انتقال آب

را به عهده دارند آبی که در دیگ توسط

 مشعل گرم شده باید به وسیله پمپ در خطوط لوله انتقال یابد .

پمپ بیمارستان مهرگان

 

سختی گیر

سختی آب به مجموعه املاح منیزیم و کلسیم موجود در آب گفته میشود که

در آب ایجاد سختی می کند در آب هابی صنعتی بالا بودن سختی آب باعث

 رسوب بر روی جداره های لوله ها و دیگ های بخار می گردد، که علاوه بر

افت فشار  در طول لوله باعث کاهش ضریب انتقال حرارت نیزمیگردد.

سختی گیر بیمارستان مهرگان

 هوا ساز

دستگاه هواساز عمل تهویه مطبوع زمستانی و تابستانی را انجام میدهد .هوای تازه با هوایی که توسط کانال های برگشتی جمع آوری شده و در محفظه مخلوط شده و پس از عبور از کویل حرارتی یا برودتی و رطوبت زن به وسیله بادرسان به کانال  رفت داده شده و از آنجا هوای مشروط که دارای شرایط مورد نیاز میباشد به اتاق های مختلف توزیع داده می شود .

هوا ساز بیمارستان مهرگان

 

کانال های هوا

کانال هوا بیمارستان مهرگان

چیلر

چیلرجذبی جذبی:
امروزه چیلرهای جذبی از استقبال خوبی در میان مهندسین مشاور و صاحبان ساختمانهای مسکونی و اداری برخوردار شده اند ، این نوع چیلرها بجای انرژی برق از انرژی حرارتی برای تولید سرما استفاده مینمایند و دارای قطعات متحرک کمتری نسبت به انواع کمپرسوری هستند و با توجه به ماهیت چرخشی کار پمپهای مورد استفاده در آنها میزان خرابی و هزینه‌های مربوط به تعمیرات آنها کمتر از انواع تراکمی می‌باشد ، همچنین صدای آنها بسیار کمتر از انواع تراکمی بوده و تقریباً بدون لرزش هستند ، با در نظر گرفتن هزینه‌های جنبی از جمله هزینه مربوط به خرید امتیاز برق و دیماند مربوطه و همچنین هزینه‌های جاری چیلر تراکمی ، چیلرهای جذبی از نظر اقتصادی نیز دارای مزیت قابل توجهی هستند. .

چیلر بیمارستان مهرگان

کمپرسور هوای فشرده کوپکو

کمپرسور و پمپ جزء تجیهزات دوار مورد استفاده در صنایع طبقه بندی می شوند. دلیل نامگذاری این تجهیزات این می باشد که با انرژی دورانی عمل می کنند. انرژی دورانی حاصل از الکترومور باعث انجام کار در این تجهیزات می شود.

طرز کار کمپرسور هوا

وظیفه کمپرسور، متراکم کردن هوای محیط و رساندن به فشار مورد نظر می باشد که اصطلاحا به آن Compress کردن می گویند. هوای محیط بعد از عبور از فیلتر هوا بدلیل پاک شدن هوا از هرگونه ذرات معلق  و حساسیت کاری آن به بلوک هوا یا Air End که وظیفه اصلی فشرده سازی را دارد، وارد می شود. بلوک هوا متشکل از دو پیچ دوار می باشد که این پیچ ها فاصله بسیار کمی نسبت به یکدیگر دارند، هوا در اثر عبور از پیچ های دوار که به مرور فاصله آنها به صفر نزدیک می شود و در اثر پیوستگی فشرده شده و دمای هوا بدلیل فشرده شدن بالا می رود. به دلیل جلوگیری از خوردگی، روانکاری و خنک سازی هوا در لحظه ورود هوا به بلوک هوا مقداری روغن مخصوص کمپرسور اسکرو نیز به هوا آمیخته می شود و این مسیر را با هوا طی می کند.هوا بعد از فشرده سازی و در خروج از بلوک هوا وارد مخزنی به نام جداکننده یا مخزن روغن می شود. روغن آمیخته شده با هوا با عبور هوای فشرده از فیلتر مخصوص جداکننده هوا که فیلتر سپراتور (Separator Filter)  نامیده می شود، از هوای فشرده جدا می شود. روغن داغ مخصوص کمپرسور در یک چرخه جداگانه به کار خود ادامه می دهد.

هوای فشرده که حال عاری از روغن می باشد و دارای فشار مورد نظر می باشد باید قبل از خروج از کمپرسور خنک شود. هوا فشرده داغ بعد از خروج از مخزن روغن وارد رادیاتور خنک کننده انتهایی شده که طی این عملیات دمای خروجی آن با توجه به راندمان رادیاتور کاهش می یابد. در بیشتر کمپرسورها فن رادیاتور در زمان رسیدن به دمای ۷۰ درجه روشن می شود و دما را به میزان ۲۰ الی ۳۰ درجه کاهش می دهد. هوای فشرده بعد از خروج از کمپرسور وارد مخزن ذخیره می شود. حال هوای فشرده مورد نظر شما آماده استفاده در خط تولید می باشد.

کمپرسور هوا

 

ولو باکس دو لوله:

محل قرارگیری این والو باکس روبه روی ایستگاه پرستاری می باشد. یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات بیمارستانی شبکه گاز طبی بیمارستان میباشد که یکی از شریان های اصلی ان استفاده در بخش های بستری،اتاق های عمل،CCU و… میباشد. امروزه جهت اجرای پروژه های درمانی لزوما نیاز به این سیستم خواهیم داشت. یکی از اصلی ترین بخش ها سامانه تولید اکسیژن میباشد که در بیمارستان های بزرگ  به صورت مراکز تاسیساتی در نظر گرفته میشوند.در بیمارستان ها و مراکز درمانی با مصارف کمتر به دلیل کم کردن هزینه ساخت و نگهداری ترجیح بر ان است تا از کپسول های اکسیژن استفاده شود به این صورت که تعدادی کپسول در ۲ یا چند سامانه به صورت جدا از هم سر بندی و متصل میگردند و همگی انها به سانترال مرکزی متصل میگردند تا از انجا به کمک رگلاتور ها فشار شکنی صورت گیرد و انتقال گاز از طریق لوله ها به فضا ها انجام یابد.به یاد داشته باشیم دلیل استفاده از ۲ یا چند سامانه مجزا این امر را ممکن ساخته تا بتوان کپسول های خالی را تعویض و جایگزین نمود.

سپس توسط لوله های مسی گاز به مقصد مورد نظر نزدیک میشود اما قبل از ورود به بخش و عموما در کنار بخش پرستاری دستگاه جعبه های ولو باکس و آلارم نصب میگردد تا در صورت افزایش و یا کاهش غیر منتظره پرسنل از این امر اگاه شوند و در صورت نیاز اقدام به قطع گاز نمایند.

پس از عبور از این بخش گاز به مقصد خود خواهد رسید.آتلت ها همیشه فشار گاز را در حال انتظار برای مصرف نگه خواهند داشت.کنسول های بالای سر تخت طبی میتواند به چند دسته توکار،روکار،آویز و ایستاده دسته بندی گردد. گاز های مورد استفاده در مراکز درمانی عموما به ۴ گروه اکسیژن،گاز بیهوشی،هوای فشرده و وکیوم(ساکشن) دسته بندی میشوند. یکی از موارد پر اهمیت در اجرای لوله کشی گاز طبی انتخاب سایز و اتصالات هر یک از شریان های گاز بسته به نوع مصرف و کاربرد ان دارد تا به صورت صحیح استاندارد های بیمارستانی در اجرای ان رعایت شود.

ولو باکس

 

کنسول های بالای سر تخت

کنسول های بالای سر تخت

 

انواع بست وساپورت های نگه دارنده لوله های تاسیساتی

لوله های تاسیساتی

انواع بست وساپورت های نگه دارنده

انواع بست وساپورت های نگه دارنده لوله های تاسیساتی

 

 

 

لوله های فاضلاب:

جنس لوله ها چدن

لوله های فاضلاب:

اتصالات ۴۵ درجه

 

اتصالات ۴۵ درجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.