آموزش رویت – پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی Revit (قسمت پنجم)

اصول و پایه هم ­خانواده­ های tag در Revit

قبل از شروع ویرایش هم خانواده­ ها مطابق سلیقه خود یا شرکت و کمپانی و یا خلق نمونه­ های جدیدی از آن بهتر است به بیان تفاوت بین گزینه­ های text و lable بپردازیم.

 

متن:  در قسمت family Editor قرار دادن text در صفحه به عنوان حاشیه ­نویسی و یا در تایتل بر این معناست که یک متن غیرقابل تغییر در محیط صفحه ایجاد شده است. با توجه به شکل ۲۸-۴ کلمات volume, Area یک متن از نوع text هستند بدون توجه به اینکه tag room کجا مورد استفاده قرار گیرد و این متن فقط volume, Area را در صفحه نمایش می دهد. Setion tag هم مانند text اینگونه عمل می­ کند اگر متنی را در آن قرار دهید آن متن در تمامی علامت­ های برش نشان داده می­ شود در حالی که آنچه ما می­ خواهیم غیر از این است ما می­ خواهیم هر برش نمایانگر یک متن خاص در رابطه با محل قرارگیری آن باشد. پس در اینجاست که ابزار lable بکار می ­آید.

 

 

شما میتوانید قسمت چهارم پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی قسمت چهارم

 

Lable: این ابزار به مانند یک متن می­ باشد اما با این تفاوت که متن موجود مثل یک عنصر پارامتریک با توجه به مکان قرارگیری آن اطلاعات متفاوتی را به ما ارائه می­ دهد مثلاً وقتی از Area lable استفاده می­ شود مقدار مساحت آن ناحیه که tag در آن قرار می ­گیرد را نمایش می­ دهد و یا در مورد Section Head زمانی که ما Lable مخصوص Sheet Number را روی سَرِ برش جاگذاری نماییم با توجه به قرارگیری آن برش در شیت مورد نظر عدد آن شیت روی نماد برش در پلان ها ظاهر می­ شود و اگر آن برش را در شیب دیگری قرار دهید باز متن موجود تغییر کرده و شماره شیت جدید را نمایش خواهد دارد.

در شکل ۲۸-۴ متن UNIT4 نمایش نام فضا از طریق lable name می ­باشد و شماره ۲۰۱ نمایش شماره فضا از طریق lable number است.

Lable یک عنصر انعطاف­ پذیر بوده و منوط به جایی که قرار می­ گیرد مطابق پارامترهای آن فضا تغییر می ­کند.

ایجاد یک door tag خاص

به عنوان یک مثال برای ایجاد یک tag برای عنصری از مدل­ های مراحل زیر را دنبال کنید تا یک نمونه door tage مطابق شکل ۲۹-۴ بسازیم.

 

  • دکمه application button را بزنید و گزینه new>annotation family را انتخاب کنید.
  • در پنجره select template file فایل پیش فرض هم خانواده tag یا M-Doortag.rfa را باز نمایید. صفحه family editor باز می­ شود که شامل ۲ خط مرجع محدود بر هم می­ باشد محل تلاقی این دو محور محل اصلی tag می ­باشد برای جلوگیری از مشکلات در آینده این دو خط را جابجا نکنید.
  • در نوار home tab و پانل text گزینه lable را انتخاب کنید و روی تقاطع دو محور کلیک نمایید تا متن lable دقیقاً در آن ناحیه قرار گیرد.
  • وقتی که پنجره edit lable باز شد گزینه width را انتخاب کرده و بعد دکمه add را بزنید که دقیقاَ مابین فضای category parameters, lable parameters قرار گرفته است بعد این مرحله را برای گزینه height هم تکرار نمایید و همانطور که در شکل ۳۰-۴ نشان داده شده است

 

شکل ۳۰-۴

 

پارامترهای ارتفاع و عرض درب در یک lable برای نمایش مشخصات ظاهری درب قرار می­ گیرند.

  • در ستون suffix یک فاصله و بعد حرف x را در جلوی پاراتر width وارد کنید و عدد موجود در sample value را به [mm]1000 یا تغییر دهید و برای پارامتر meight در ستون sample valxe عدد [۲۰۰۰mm] را وارد نمایید.
  • در حالیکه ردیف مربوط به پارامتر width در حالت انتخاب است دکمه Edit parameter را بزنید. در پنجره format علامت مربوط به use project را برداته و تنظیمات زیر را اعمال کنید.
    • Units: Demical Inches or Milimeters.
    • Rounding: 0 decima places
    • Unit symbol: None
  • این عمل را برای پارامتر Height نیز تکرار کنید.
  • دکمه ok را برای بسته شدن تمامی پنجره ­ها بفشارید.
  • در نوار home ابزار masking را فعال کرده و یک شش ضلعی مطابق شکل ۲۹-۴ ترسیم نمایید.

به یاد داشته باشید که برای خاتمه دادن به کار دکمه سبز رنگ را در پانل model بفشارید.

  • فایل Tag را ذخیره کرده و آنرا در پروژه بارگذاری نمایید. و مطمئن شوید که این فایل خبر فایل جاری در پنجره tog برای درب ها باشد. و آنرا از طریق ابزارهای Tag All Not Tagged,tag by Category و یا جاگذاری درب های جدید با علامت گذاشتن گزینه tag در نوار option در صفحه ترسیمات قرار دهید. با استفاده از پارامترهای مختلف در tag یک انعطاف ­پذیری خاصی در ارائه و نمایش پارامترهای عنصار در صفحه مشاهده می­ شود در این مثال مطابق شکل ۳۱-۴ اندازه واقعی و ارتفاع درب ها به صورت یک متن در tag برای معرفی ویژگی­ های اصلی درب مورد استفاده قرار گرفته است.

قراردادن تعدادی پیش فرض

برای کمک کردن به کاربرانی که از پیش فرض های شما استفاده می­ کنند کمی وقت بگذارید و ارزش خاصی برای هر کدام از عناصر مثل درب room, door، level, sheet, grid تعیین کنید مثلاً از هر نوع از این عناصر یکی ایجاد کرده و یک شماره خاصی به آن اختصاص دهید که روند این شماره­ ها از ۱ به بالا برحسب علاقمندی شما از شماره ۱ به بعد در استفاده از آنها در نقشه­ ها می ­باشد.

نمایش tag

تمامی tagهای مربوط به مولفه­ های Elevation- callowt- Section عناصر گرافیکی هستند که view دیگری را به پروژه وارد می­ کنند. شکل ظاهری هر کدام از آنها را می­ توان برحسب دلخواه تغییر داد برای مثال اول باید یک هم خانواده از tog گروه مربوطه را ایجاد نموده و بعد آنرا در پروژه بارگذاری کنید.

به نوار Manage رفته و در پانل additional گزینه section tag را پیدا کنید.

در شکل ۳۲-۴ نمونه­ ای از پنچره تنظیمات معربوط به section tag نمایش داده شده است.

شکل ۳۲-۴

 

به زبان ساده ­تر روش نمایش tag در Revit مطابق زیر سازماندهی شده است:

  • System family: section
  • System Family: section tag
  • Annotation family section Tag/Tail

به صورت پیش فرض در نمایش tagها نمونه ­های خاصی ایجاد شده است. و شکل ظاهری آن بسته به زبانی که در هنگام بارگذاری Revit انتخاب می­ کنید متفاوت است. Tagهای نمایش داده شده در شکل ۳۳-۴ نمونه ­ای از پیش فرض های موجود در ویرایش USEnglish می ­باشد.

 

ایجاد یک section tag خاص

در تمرین بعدی به ایجاد یک section tag که در شکل ۳۴-۴ مشاهده می­ شود می پردازیم. شما ابتدا باید یک هم­ خانواده از section tag را ایجاد کرده و آنرا از طریق family Editor ویرایش نموده و قبل از آنکه آنرا در پروژه بارگذاری نمایید.

برای شروع مراحل زیر را دنبال کنید:

  • دکمه Application (R)را بفشارید و بعد گزینه new >Annotation symbol را انتخاب کنید.
  • در پنجره باز شده فایل section head.rft یا M_section Head. Rft را انتخاب نموده و دکمه open را بزنید.
  • صفحه Familyd Editor به صورت خودکار باز می­ شود و صفحه نمایش شامل ۳ خط Refreance به رنگ سبز است (۲ تا عمودی و ۱ عدد افقی) که از قبل در صفحه ترسیم شده­اند این خطوط را جابجا نکنید و در کنار آنها یک متن کمکی هم وجود دارد که بهتر است آنرا حذف نمایید.

محل تلاقی بین خط افقی و خط سمت راست عمودی محل قرارگیری خط برش و ناحیه اتصال آن با سَرِ علامت برش می ­باشد این بدین معناست که نوشته شما در بین دو خط عمودی قرار خواهد گرفت.

شکل فضایی رسم شده شامل یک دایره و یک خط افقی می ­باشد. شما آزادید که هر شکلی را که تمایل دارید بجای آن رسم کنید. شکل پیش فرض به شما کمک می­ کند تا بدانید در کدام ناحیه باید مدل مورد نظر خود را رسم کنید.

  • آرک های موجود را که به یک دایره شبیه هستند انتخاب کرده و آنها را حذف نمایید.
  • در نوار Home و پانل Text دکمه lable را بزنید نمایشگر موس را بین دو خط عمودی و زیر خط افقی بوده ودر وسط آن کلیک نمایید.
  • در پنجره Edit Lable گزینه sheet Number را انتخاب کنید و بعد دکمه add را بزنید. در قسمت sample value می­توانید مقداری را برای آن تعیین نمایید. مقدار پیش­فرض Alol می­ باشد.

Lable جاگذاری شده و وقتی انتخاب می­ شود دارای نقاط کنترل کننده آبی در اطراف خود می­ باشد که این ها به شما اجازه می ­دهد که طول Lable را تغییر دهید. طول در اینجا بسیار مهم است. زیرا اگر مقداری وجود داشته باشد که از این تعداد حروف بیشتری را شامل شود نتایج ناخواسته­ ای را به دنبال خواهد داشت.

  • مراحل بالا را دوباره تکرار کنید و یک label به نام Detail Namber را در بالای متن قبلی قرار دهید. (شکل ۳۵-۴)

 

شکل ۳۵-۴

 

شما می­ توانید مکان Lable را از طریق انتخاب آن و استفاده از ابزار move تغییر دهید. برای جابجایی­ های مختصر ابتدا آنرا انتخاب کرده و از طریق دکمه­ های فلش روی صفحه کلید آنرا جزئی جابجا کنید. و می­ توانید برای جاگذاری مناسب آن و دید بهتر این مکان به سمت راست بزرگنمایی کنید. (به یاد داشته باشید که با بزرگنمایی می­ توانید به راحتی از طریق صفحه کلید جابجایی دقیق ­تری داشته باشید.)

  • در نوار Home و پانل Detail روی دکمه filed Region کلیک نمایید. در این صورت به حالت ترسیم sketch mode رفته و از ابزار line کمک بگیرید و شکلی مشابه ۳۶-۴ رسم نمایید. در قسمت Region properties رنگ آنرا Black و برای گزینه cut fill pattern مقدار slolid fill را برگزینید. مطمئن شوید که خطوط یک فضای بسته را تشکیل داده ­اند. (هیچ­گونه فاصله و یا هم پوشانی در خطوط مشاهده نشود.)

  • دکمه finish را درپانل mode از ناحیه modify/Greate بزنید.
  • Tag ایجاد شده را با نام custom Arrow.rfa در جایی از حافظه کامپیوتر ذخیره نموده تا آمادگی استفاده از آنرا در template یا project داشته باشید. برای بارگذاری آن در پروژه دکمه load into projects را در پانل family Editor بفشارید پروژه مورد نظر را انتخاب کرده و ok کنید. از این به بعد این نمونه جز section tag جاری در پروژه و template قرار می ­گیرد.

ایجاد یک نوع علامت برش با شکل گرافیکی سَر و دُم Head/tail مخصوص

برای ایجاد یک نوع برش خاص به یک section Head نیاز است که در تمرین قبل به آن پرداخته شد حال نیاز است تا آنرا در فایل پیش فرض بارگذاری کنید (اگر فایل جدید را در پروژه بارگذاری کرده ­اید از مرحله ۳ شروع کنید.)

  • اگر فایلی را در پروژه بارگذاری نکرده ­اید به نوار insert رفته و در پانل load from linbrary گزینه load family را بزنید.
  • در پنجره load family فایل custom Arrow.rfa که نمونه یک section Head است و قبلاً آنرا ایجاد کرده ­اید را انتخاب کرده و دکمه open را بزنید.
  • به نوار manage رفته و گزینه additional settings>section را انتخاب کنید.
  • در پنجره type properties دکمه Duplicate را بزنید.
  • در پنجره name نام custom fill را تایپ کرده و ok کنید.
  • در پنجره type properties که مخصوص section head است دکمه رو به پایین را زده و custom Arrow را انتخاب نمایید برای section tail گزینه (None) را انتخاب کنید.

این بدان معناست که سر دیگر خط برش خالی و بدون علامت باشد. حال ok را بزنید. مرحله آخر ایجاد یک نمونه section (برش) است با از آن هم خانواده­ای که در تمرین قبل ساخته شد استفاده نشود.

  • به نوار view رفته و در پانل create ابزار section را فعال نمایید.
  • در بخش properties دکمه type properties را بزنید.
  • در پنجره type properties دکمه duplicate را بزنید.
  • نام نمونه جدید را custom Arrow-No tail گذاشته و ok کنید.

حال می ­توانید یک برش را در صفحه ترسیمات ایجاد نمایید نتیجه کار مطابق شکل ۳۷-۴ می­ باشد.

شکل ۳۸-۴

 

ادامه دارد …

شما میتوانید ادامه این مقاله یعنی قسمت ششم پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت بعد روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی قسمت ششم

مترجم: ابولفضل نوایی

1 دیدگاه برای “آموزش رویت – پیکربندی پیش فرضات و استانداردسازی Revit (قسمت پنجم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.