آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت دوم

در Revit چه اتفاقی می ­افتد؟ (۲)

عناصر مضمونی

عناصر مضمونی تماماً در مورد عناصر تکرار پذیری است که در پروژه ­های Revit کاربرد دارند. اینگونه عناصر هم می­تواند دارای روابط با دیگری باشند اما مهم تر از آن از روابط بین مفروضات که در بخش قبلی به آن پرداخته شده محافظت می­ کند با توجه به جدول سازماندهی Revit که جلوتر در شکل ۱-۲ نمایش داده شد متوجه می ­شوید که این عناصر شامل هم خانواده ­ها و فضا ها می­ باشند.

System family که به عنوان عناصر میزبان نیز شناخته می­ شوند شامل عناصر پیرامونی پروژه­ ها در Revit می­ باشد. این هم خانواده­ ها در قسمت Family Editor ایجاد نمی ­شوند بلکه از قبل در سیستم جاگذاری شده ­اند. اگر از آن یک نمونه دیگری بخواهید می­توانید آن دوبل کنید. این عناصر می­توانند ۲ بعدی و ۳ بعدی باشند.

مؤلفه­ های Floors – Roofs –  Railing – stair – ceiling  معمولاً ۳ بعدی هستند و مولفه ­های insulation, revision  Dimentions text معمولاً ۲ بعدی ایجاد می­ شوند.

 

شما میتوانید قسمت اول اصول اولیه Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت اول

 

مولفه component family در قسمت family editor خلق شده و برحسب مورد ۲ بعدی و ۳ بعدی هستند. این بدین معناست که نمونه­ های مختلف آنها را می­توان بارگذاری کرد و یا از محیطی خارج از Revit به پروژه وارد کرد. وقتی در ابتدای کار یک component ایجاد شود ابتدا وارد یک پنجره ­ای مطابق شکل ۲۴-۲ می­شوید که با انتخاب فایل مورد نظر و متناسب می­توانید آن مولفه را در پلان ها و جداول مربوط به خود مشاهده کنید.

دسته بعدی از عناصر مضمونی space نام دارد مثل volumes , areas – rooms . مطمئناً این موارد مشابه با عناصر حجمی نیستند اما بخشی مهمی از پروژه را شامل می­شوند. (مثل system family) و مشابه آنها قابلیت قرارگیری درجه اول و تنظیمات خاص خود را مطابق با پروژه دارا هستند.)

نمونه­ ها و انواع پارامترها

همه چیز در Revit دارای ویژگی یا parameter است که به راحتی شامل تمامی اطلاعات مربوط به آن عنصر می­باشد این بدان معناست که  اطلاعاتی که برای هر مورد در Revit گردآوری شده بسیار گسترده و کامل است.

۲ نوع پارامتر در کل نرم ­افزار جاگذاری شده است: instance , type در ابتدا مهم است که تفاوت بین این دو را درک نمایید. Type parameters اطلاعات مربوط به تمامی عناصر از آن نمونه را کنترل می­کند مثلاً اگر مصالح قسمتی از یک مبلمان را تغییر دهید مصالح تمامی آن قسمت از آن نوع مبلمان تغییر می­کند. اما instance parameter فقط موارد مربوط به همان عنصری را که در حالت انتخاب قرار دارد می­ باشد پس اگر تغییر مصالح در قسمت instance parameter وجود داشته باشد و تغییراتی در آن انجام شود روی همان عنصر انتخابی تغییرات مذبور اعمال می­شود.

Type Parameter  وinstance Parameter هر دو به صورت دائم و ثابت در گوشه تصویر به صورت واضح قرار دارند. و با انتخاب هر عنصر به راحتی به پارامتر های آن می­توان دست یافت. شکل ۲۶-۲ پارامتر های مربوط به یک دیوار را نمایش می­دهد که شامل ساختار و ارتفاع و محدودیت­ های آن نوع خاص می­ باشد.

با کلیک کردن روی دکمه Edit type پارامتر ها و اطلاعات مربوط به آن نوع خاص از دیوار آشکار می­ شود (شکل ۲۷-۲) این پارامتر ها ارزش­ های مربوط به ساختار و گرافیک (نمایش) و مجموعه قطعات آن را نمایش می ­دهد.

دید ها

View برای دیدن عناصر پروژه استفاده می­ شود اگر در جدول سازمانی Revit در شکل ۱-۲ که جلوتر به آن پرداخته شد توجه کنید دو مورد دید داریم ۲ بعدی و ۳ بعدی دیدهای دوبعدی به صورت مجزا مطابق بر مختصات خاص مثل پلان­ ها – نما – برش ها و مانند آنها می­ باشد ما همچنین جداول را هم جزء دیدهای ۲ بعدی دسته­ بندی می ­کنیم.

View هم مانند بقیه دارای پارامتر های type , Instance می­ باشد.

دید های سه بعدی هم به حالت پرسکپتیو و اورتوگرافیک وجود دارند فهم و درک چگونگی استفاده و تنظیم دید ها بسیار مهم است. اول از همه هر View یک سری پارامتر های بصری دارد که در هر view چه عناصری قابل مشاهده یا غیرقابل دید باشد. شکل ۲۸-۲ پارامتر های نمایش یک view نما را نمایش می­ دهد.

خلق و یا دوبل کردن یک View

بسیار مهم است تا اطلاعاتی در رابطه با چگونگی کنترل و ایجاد انواع View بدست آورید.

 

پلانها

وقتی که یک Lavel مشابه در نما ایجاد می ­کند در حقیقت در حال خلق یک پلان هم در پروژه هستید.

شکل ۲۹-۲ به شما تمامی پارامترهای مربوط به level (تراز) را نشان می­دهد.

اگر یک level در پروژه شما وجود دارد که پلان یا view مشابهی برای آن ایجاد شده است می­ توانید از plan view مطابق شکل ۳۰-۲ برای خلق یک پلان استفاده کنید.

 

در کنار plan views گزینه Duplicate  وجود دارد که به شما اجازه می ­دهد تا یک دید جاری که وجود خارجی دارد را دوبل کنید.

شما همچنین می­توانید روی دید مورد نظر خود در Project Brower راست کلیک کرده و همان گزینه Duplicate را انتخاب کنید.

اندازه عمودی در پلان ها و افقی در نما ها هم در پانل view properties قابل تنظیم است.

تنظیمات view range مطابق شکل ۳۳-۲ نمایانگر وسعت دید افقی در پلان ها می­ باشد.

با فعال کردن علامت crop Region در نوار پایینی صفحه می ­توانید وسعت دید عمودی را در view جاری تنظیم کنید. (شکل ۳۴-۲)

همچنین درجه تنظیمات دید در crop Reign را هم می ­توانید از طریق این پنجره تغییر دهید اما ما پیشنهاد می­ کنیم که همیشه آنرا در حالت روشن بگذارید تا در زمان چاپ گرفتن به راحتی به تنظیم آن بپردازید. (شکل ۳۵-۲)

نما ها

با انتخاب دکمه Elevation در پانل view اقدام به ایجاد یک نما می ­کنید. قابل توجه است وقتی که نشان نما را در مکانی از صفحه قرار می ­دهید به صورت خودکار یک نما از همان جهت و زاویه از شکل مورد نظر برای ما ایجاد می­ شود (شکل ۳۶-۲).

اگر هیچ عنصری وجود نداشته باشد تا علامت عمود بر آن قرار گیرد و با آن همسو شود به صورت خودکار در جهت غرب جهت­ گیری می­ کند.

با انتخاب ناحیه میانی نشان نما امکان ایجاد چندین نما در جهات مختلف در همان مکان خاص وجود دارد که بیشتر برای نما های داخلی مورد استفاده قرار می ­گیرد. با انتخاب آن و علامت زدن هر کدام از مربع ­های اطراف یک نما در پیرامون شکل مورد نظر ایجاد می­ شود (شکل ۳۷-۲)

وقتی که زائده بیرونی یا دماغه نشان نما را کلیک کنید یک خط آبی رنگ ظاهر می­ شود که عمل آغاز محدوده نمایش نما را نشان می ­دهد به همراه یک خط نقطه چین که نمایشگر عمق دید در نما می ­باشد. (شکل ۳۸-۲) وعلامت­های موجود روی این خطوط که قابلیت تغییر وسعت دید در نما را می­ دهد بدون اینکه نیاز باشد تا خود نشان نما را در صفحه جابجا کنید و این یکی دیگر از ویژگی­ های این نرم­ افزار در موارد خاص است.

در کل ما ۳ نمونه Elevation داریم: داخلی – خارجی – دارای قاب که تفاوت آنها بیشتر در شکل ظاهری آنهاست. نمونه Exterior به صورت پیش فرض محدوده crop فعال ندارد و تنها خط برش اولیه را داراست. نمونه Interior محدوده Crop دور را دارد و در جستجوی ارتباط برقرار کردن با یک عنصر می ­باشد و بنا بر آن عنصر ایجاد می ­شود. مثل دیوار – کف – سقف

نمونه Framing در حضور آکس ها فعال می­ شود و خط برش آن منطبق بر آکس می ­باشد.

 

ادامه دارد …

 

شما میتوانید ادامه این مقاله یعنی قسمت سوم اصول اولیه Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت بعد روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت سوم

 

مترجم: ابولفضل نوایی

1 دیدگاه برای “آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت دوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.