بررسی مدیریت ریسک از طریق BIM و فناوری های مرتبط با BIM

بررسی مدیریت ریسک از طریق تکنولوژی های BIM و BIM

بررسی مدیریت ریسک از طریق تکنولوژی های BIM و BIM

مدیریت ریسک در صنعت AEC (معماری، مهندسی و ساخت و ساز) یک مسئله جهانی است. عدم رعایت مناسب ریسک ها ممکن است در دستیابی به اهداف پروژه به مشکل برسد تأثیر برنامه ریزی استفاده از زمین و طراحی فضایی شهری در رشد آینده شهرها با توجه به توسعه و پذیرش سریع BIM  (مدل سازی اطلاعات ساختمان) و فن آوری های دیجیتال مرتبط با BIM، استفاده از این فن آوری ها برای مدیریت ریسک تبدیل به یک روند تحقیق در حال رشد است که منجر به یک تقاضا برای بازبینی جامع از پیشرفت این تحولات می شود این مقاله خلاصه ای را ارائه می دهد  :

مدیریت ریسک سنتی و بررسی جامع ادبیات منتشر شده.

در رابطه با آخرین تلاش های مدیریت ریسک با استفاده از فن آوری هایی مانند BIM، بررسی قوانین اتوماتیک، سیستم های مبتنی بر دانش، سیستم های ایمنی مبتنی بر فناوری اطلاعات (فناوری اطلاعات) واکنش پذیر و فعال این یافته ها نشان می دهد که BIM نه تنها می تواند برای حمایت از فرآیند توسعه پروژه به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک، سیستماتیک استفاده شود بلکه می تواند به عنوان یک ژنراتور و پلت فرم داده های اصلی به دیگران خدمت کند.

ابزارهای مبتنی بر BIM برای انجام تجزیه و تحلیل ریسک بیشتر است از طرفی بیشتر تلاش های کنونی، بر روی تحقیقات متمرکز شده است که منجر به پیشرفت های فنی و مدیریت ایمنی کارکنان ساختمانی بوده است. علاقه اصلی ، تا کنون به علت محدودیت های فنی موجود و فقدان تست “فاکتور انسانی”  و مدیریت ریسک مبتنی بر BIM به طور معمول در محیط واقعی استفاده نشده است. به منظور غلبه بر این شکاف، پژوهش های آینده  که باید انجام شود :

(۱) یک سیستم تفکر چند رشته ای،

(۲) تحقیق روش ها و فرآیندهای پیاده سازی،

(۳) مدیریت ریسک های سنتی با تکنولوژی های جدید،

و (۴) فرایندی که توسعه را پشتیبانی می کند.

صنعت AEC (معماری، مهندسی و ساخت و ساز)

به ویژه در سراسر جهان شاهد رشد سریع آن بوده است در کشورهای در حال توسعه، در طول چند دهه گذشته – در مقیاس بزرگ پروژه ها گسترده و بین المللی، به پروژه جدید تبدیل شده است روش های تحول در حال اتخاذ است، تئوری طراحی و ابزار دائما در حال بهبود است، رویکرد خلاق و جدید، روش ها، و مواد ساختمانی معرفی می شوند پروژه های AEC مانند ساختمان ها، سیستم های زیربنایی و گیاهان بخشی از برنامه ریزی و طراحی فضایی شهری هستند، که تاثیر فوری و ارتباط مستقیم با آن دارد مسکن استفاده از زمین برای رشد آینده شهرها با وجود نرخ تصادفات بالا و فعالیت ها خطرناک است.

استفاده از زمین  برای رشد آینده شهر ها در صنعت AEC نه تنها منجر به شهرت ضعیف می شود بلکه باعث تهدیدی برای نوآوری و تکامل آینده خود میشود. محدوده ی این خطر بسیار گسترده و شامل مسائلی مانند آسیب و یا شکست از ساخت و ساز، آسیب و یا از دست دادن زندگی، مازاد بودجه، تاخیر در برنامه ساخت و ساز، که به دلایل مختلف ایجاد می شود مانند نبود طراحی، خرابی مصالح، کارآموز های بی تجربه، و مدیریت ضعیف. به عنوان مثال، در ایالات متحده ۵۰۳ فروپاشی پل بین سال های ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۰ گزارش شده است و به گفته رسمی بیش از ۲۶۰۰۰ کارگر زندگی خود را در محل های ساختمانی از دست دادند

از سال ۱۹۸۹ تا سال ۲۰۱۳ برآورد شده است که بیش از ۶۰،۰۰۰ حادثه مرگبار در محل هر ساله در سطح جهانی رخ می دهد در چین، هر چند تعداد نظارت بر ساخت و ساز شرکت ها از ۵۲ در سال ۱۹۸۹ به ۵۱۲۳ در سال ۲۰۰۰ افزایش یافته است خطرات ناخواسته مربوط به ایمنی، زمان و هزینه اغلب به علت مدیریت ریسک ضعیف مشاهده شده است.

یک پروژه AEC با برنامه ریزی و طراحی به دنبال آن آغاز می شود مرحله ساخت و ساز به مدت چند ماه یا چند سال، و در نهایت پروژه به دوره عملیاتی که ممکن است برای چندین دهه ادامه یابد وارد خواهد شد قبل از تخریب در هر یک از موارد ممکن است خطرات مختلفی وجود داشته باشد مراحل مختلف پروژه و چرخه عمر محصول. وجود دارد طیف گسترده ای از خطراتی که ممکن است منجر به خطرات شود.

در سال های اخیر، با توسعه سریع جامعه، به دلیل افزایش پیچیدگی ساختاری و اندازه پروژه این خطرات به تدریج در حال رشد است  از این رو روش های ساخت و ساز جدید و پیچیده ای در حال تصویب است که باعث  کاهش احتمال این خطرات میشود. برای رسیدن به اهداف پروژه با موفقیت،با مدیریت ریسک ها به طور موثر در طول چرخه عمر پروژه  تقاضای زیادی وجود دارد با این حال، اجرای مدیریت سنتی ریسک است که هنوز یک راهنمای دستی است و  به ارزیابی به شدت متکی است

 تصمیم گیری و تجزیه و تحلیل ریاضی

اغلب مبتنی بر شهود بر دانش و تجربه است که منجر به کاهش کارایی در محیط واقعی می شود در پاسخ به این مشکلات، در حال حاضر یک روند تحقیق جدید  وجود دارد  که آن استفاده از مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) و ابزار مربوط به  BIM  است . این ابزار برای کمک به شناسایی خطر ابتدایی،پیشگیری از حوادث، ارتباطات خطر، و غیره، استفاده میشود. که به عنوان “مدیریت ریسک مبتنی بر BIM” در این مقاله تعریف شده است.

 

[su_box title=”بررسی مدیریت ریسک از طریق BIM و فناوری های مرتبط با BIM ” style=”soft” box_color=”#3398db” title_color=”#ffffff” radius=”4″]

عنوان مقاله به فارسی :  بررسی مدیریت ریسک از طریق BIM و فناوری های مرتبط با BIM

عنوان انگلیسی :   A review of risk management through BIM and BIM-related technologies

نویسندگان :  Yang Zou a,⇑, Arto Kiviniemi b, Stephen W. Jones a

مترجم : علی زمانی

کلمات کلیدی : 

  •  BIM (Building Information Modelling)
  •  Digital technology
  •  Risk management
  •  BIM-based risk management
  •  Construction safety
  •  BIM (مدل سازی اطلاعات ساختمان)
  •  تکنولوژی دیجیتالی
  •  مدیریت ریسک
  •  مدیریت ریسک مبتنی بر BIM
  • ایمنی ساختمان

DOI :
https://doi.org/10.1016/j.ssci.2015.12.027

 

[av_button label=’دانلود مقاله’ link=’manually,https://iranbim.com/wp-content/uploads/2018/03/zou2016.pdf’ link_target=’_blank’ size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue82f’ font=’entypo-fontello’ color=’blue’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-1iabszs’] [/su_box]

 

[av_toggle_container initial=” mode=’accordion’ sort=” custom_class=” av_uid=’av-yvh748′] [av_toggle title=’چکیده انگلیسی’ tags=” av_uid=’av-kmfz54′]

Risk management in the AEC (Architecture, Engineering and Construction) industry is a global issue. Failure to adequately manage risks may not only lead to difficulties in meeting project objectives but also influence land-use planning and urban spatial design in the future growth of cities. Due to the rapid development and adoption of BIM (Building Information Modelling) and BIM-related digital technologies, the use of these technologies for risk management has become a growing research trend leading to a demand for a thorough review of the state-of-the-art of these developments. This paper presents a summary of traditional risk management, and a comprehensive and extensive review of published literature concerning the latest efforts of managing risk using technologies, such as BIM, automatic rule checking, knowledge based systems, reactive and proactive IT (information technology)-based safety systems. The findings show that BIM could not only be utilised to support the project development process as a systematic risk management tool, but it could also serve as a core data generator and platform to allow other BIM-based tools to perform further risk analysis. Most of the current efforts have concentrated on investigating technical developments, and the management of construction personnel safety has been the main interest so far. Because of existing technical limitations and the lack of “human factor” testing, BIM-based risk management has not been commonly used in real environments. In order to overcome this gap, future research is proposed that should:

(۱) have a multi-disciplinary system-thinking,

(۲) investigate implementation methods and processes,

(۳) integrate traditional risk management with new technologies, and

(۴) support the development process.

[/av_toggle] [/av_toggle_container]

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.