برای کار بر روی پروژه از کجا باید شروع کرد؟

چگونه پروژه خود را سروسامان دهیم؟

شاید ابتدا برای ورود به بازار کار چیزی جز سردرگمی وجود نداشته باشد،با وجود چندین سال درس خواندن و انجام کارهای روتین و طبق چارت و برنامه ما عادت ،به یک برنامه در حوزه کاری مربوط به خود داریم .ولی خبر بد از آنجا شروع می شود که ما در محیط کار چیزی جز یک زمانبندی برای اتمام پروژه و تحویل آن نداریم.

ما در این مقاله سعی می کنیم گردش کار ،چگونگی آماده سازی قبل از شروع پروژه و همچنین چگونه انجام دادن مدلسازی و طراحی را بازگو و در انتها چگونگی خروجی گرفتن فایل نهایی و مستند سازی را توضیح دهیم.

قابل توجه است که این مقاله بیشتر برای مهندسین مکانیک کاربرد داشته ولی گردش کار آن برای دیگر حوزه های کاری ساختمان نیز کاربرد دارد.

 

بررسی مستندات

اگر قبلا پروژه طراحی شده است قبل از اینکه شروع به انجام پروژه کنید بهتر است یک نگاه کلی به پروژه داشته باشید،ببینید از چه سیستم های سرمایشی و گرمایشی استفاده شده است،شاید قبل از اینکه پروژه را شروع کنید خیلی از اشکالات و خطایا را یافتید!!!

ارتفاع سقف کاذب ها را بررسی کنید و در ذهن خود مجسم کنید که چگونه می توانید به بهترین نحو چینش تاسیسات را انجام دهید.شما با این کار ذهن خود را برای انجام یک پروژه جدید باز می کنید و درک خود از انجام پروژه، را بهبود می دهید.

 

بررسی تجهیزات مکانیکی و لوله کشی

بعد از انجام موارد بالا حالا باید درون مستندات به دنبال تجهیزات مکانیکی مورد استفاده بگردید،آنها را طبقه بندی و لیست آنها را تهیه کنید و برای خود نگه دارید همچنین باید نوع لوله ها و جنس آنها را نیز ،دراین لیست قرار دهید.

 

فمیلی های خود را آماده کنید

خب،قبل از شروع پروژه باید فمیلی ها، آن لیستی که قبلا تهیه کرده اید را تهیه و دسته بندی کنید(تا مثل ما سراسیمه به دنبال فمیلی نگردید!!!) در واقع با دسته بندی کردن آنها می توانید در وقت خود صرفه جویی و سرعت عمل خود را افزایش دهید.بعضی از فمیلی ها را باید خودتان بسازید و خیلی از آنها را می توانید در اینترنت بیابید  و یا مشابه آن را دریافت و تغییرات مورد نظر خود را انجام دهید.

بهتر این است که فمیلی ها را از شرکت سازنده آن در صورت وجود دریافت کنید.به این نکته توجه کنید که تجهیزاتی که می سازیم باید اندازه کاتالوگ مدل مورد نظر باشد در غیر این صورت انجام فرایند bim بی معنا خواهد شد.

 

TEMPLATE  خود را بسازید

بعد از اینکه بانک فمیلی خود را تهیه کردید حال باید یک TEMPLATE  مخصوص شرکت خود را بسازید باید در این تمپلیت فمیلی های پروژه خود را قرار دهید.نوع لوله ها و جنس آنها را تعیین کنید و شیت بندی را طراحی کنید.

در واقع در تمپلیت باید هر چه را که می توانید شخصی سازی کنید و مطابق خواسته هی خود آن را تکمیل کنید.

 

فایل معماری و سازه را لینک کنید

بعد از اینکه تمپلیت خود را آماده کردید فایل معماری و سازه را بر تمپلیت خود لینک دهید.باید به این نکته توجه کنید فایل معماری و سازه مطابق و منطبق با هم قرار گیرد.

 

LEVEL ها را ایجاد کنید

بعد از اینکه مدل ها را در تمپلیت لینک کردید باید LEVEL مکانیک را روی آنها ایجاد کنید حال همه چیز برای انجام دادن پروژه محیا و آماده است.

 

لینک کردن فایل های CAD

حال باید فایل های CAD  مانند لوله کشی آبرسانی و یا کانال کشی را به پروژه اضافه کنیم.بعد از آنکه آنها را وارد کردیم باید دقت کنیم که انها مطابق و منطبق بر فایل های معماری قرار دهیم.

 

شروع به مدل سازی

اکنون نوبت به مدل سازی است.حال باید همه فایل های CAD  از جمله آبرسانی،تهویه مطبوع،فاضلاب و هر چیزی که قبلا طراحی شده است را مدلسازی کنیم.برای اینکه نتیجه بهتری بگیریم بهتر است که لوله ها را حین مدلسازی کنار هم قرار دهیم و تا جای ممکن در موازات و یک ارتفاع قرار دهیم.

 

کلش و تداخلات را بگیرید

بعد از اینکه مدلسازی کردید.حال باید تداخلات لوله ها و تجهیزات را پیدا کرده و آنها را رفع کنید،برای این کار باید فایل رویت خود را در برنامه NAVISWORK وارد کنید.در این برنامه می توانید تداخلات لوله و تجهیزات را مشاهده کرده و آنها را در نرم افزار رویت رفع کنید.باید توجه داشت که تداخل گیری هم باید نسبت به سازه و هم باید لوله ها و تجهیزات مکانیکی با هم صورت گیرد.

 

آماده سازی مستندات

اهمیت این قسمت به خروجی کار شما بر می گردد. در واقع این خروجی کار است ،که توانایی تیم و گروه شما را نشان می دهد و کارفرما و پیمانکار با آن شما را قضاوت خواهند کرد.

در اینجا باید نقشه ها بر اساس نوع تاسیسات که می تواند آبرسانی،تهویه مطبوع یا هر چیز دیگری باشد برای هر طبقه به صورت جداگانه تهیه کرده و همه اجزا و لوله ها را به غیر از آن چیزی که می خواهید باشد را مخفی کنید.حال باید اندازه گذاری لوله ها و سایز آنها را مشخص کنید و در نهایت کنار لوله ها و کانال هایی که تغییر ارتفاع دارند سکشن یا برش ایجاد کنید تا این اختلاف ارتفاع را در آن به نمایش گذارید.

 

شیت یا صفحه بندی

حال  یک صفحه که نمادی از شرکت شماست تهیه کنید.باید توجه کنید که آن نماد شرکت شماست پس بهتر است که آن را با دقت طراحی کنید.

بعد از طراحی شیت یا صفحه باید مستندات را درون آن قرار دهید.هر برشی که ایجاد کرده اید را هم درون آن قرار دهید و برای تجربه بهتر مدل های سه بعدی هر بخش را درون آن قرار دهید.

 

آماده سازی جداول

جداول در رویت می توانند عناصری که در پروژه شما وجود دارد را به شما نشان دهد .می توانید با آن میزان دقیق طول لوله  ها،تعداد اسپرینکلر ها و تعداد تجهیزات مکانیکی و… را بدست آورید.

 

متره و بر آورد

شاید یکی از مهمترین قسمتی که برای کارفرمایان و پیمانکاران جذاب و مهم است متره و برآورد نرم افزار رویت باشد، شما می توانید با جدول  در رویت این مهم را انجام دهید.فقط باید این نکته را گوشزد کرد که جنس لوله ها مربوطه  در طبقات را به صورت جداگانه واردکنید.

 

خروجی و اکسپورت گرفتن

در انتهای پروژه می توانید مستندات خود را به صورت PDF  و عکس خروجی بگیرید .باید بدانید که خیلی از پیمانکاران توانایی کار با فایل رویت را ندارند و گرفتن یک خروجی مناسب و با کیفیت می تواند راهگشا باشد.

 

رندر گیری

در نهایت می توانید صحنه های مختلف ایجاد و رندر بگیرید و از تماشای آن لذت ببرید.

نویسنده :  اسحاق صادقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.