آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت سوم

اصول پايه و جدول ابزارهاي Revit

مسیر تقویت مهارت Revit

Rotate و mirror کردن عناصر

زمانی که یک پروژه را گسترده و پالایش می­ کنید در مواردی ملاحظه می­ کنید که تعدادی از عناصر به صورت تکرار پذیر نیاز به چرخش Rotate با قرینه ­سازی mirror دارند. دقیقاً مطابق move,copy و Rotate روش هایی برای این موضوع وجود دارد سریع­ ترین روش برای چرخش ­های ۹۰ درجه در یک جهت فشردن دکمه spacebar در صفحه کلید می ­باشد. برای موارد پیچیده ­تر لازم به اجزای ابزار Rotate برای رسیدن به زاویه مورد نظر است.

 

شما میتوانید قسمت دوم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت دوم

استفاده از دکمه spacebar

شما می­ توانید از دکمه spacebar واقع در صفحه کلید هم زمان خلق عنصر و هم بعد از جاگذاری آن استفاده کنید در اضافه برای چرخاندن یک عنصر به اندازه ۹۰ درجه و یا به اندازه هر عنصری که در نزدیکی آن موجود است و زاویه ­ای دارد و هم سو کردن عنصر جدید با آن مورد زاویه دایر (مثل دیوار – آکس – خطوط Refrence) می­ توان از دکمه spacebar استفاده کرد این یکی از روش ­های عالی و سودمند برای ذخیره زمان است که بهتر است با آن آشنا باشید. زیرا می ­توانید به راحتی در حین ایجاد عناصر از لزوم استفاده از ابزارهای mirror,Rotate چشم ­پوشی کنید. در اینجا تعدادی مثال آورده شده است:

درب ها و پنجره ­ها: اگر یک دربی دارید که جهت باز شو خلاف جهت است. آن را انتخاب کرده و دکمه spacebar را بزنید. شما می ­توانید در ۴ جهت آنرا توسط همین روش بچرخانید. در مورد پنجره هم می­ توانید همین کار را تجربه کنید اما با این تفاوت که پنجره ­ها اصولاً در معماری متقارن هستند و در دو جهت تغییر می­ کنند. اما اگر شما یک پنجره در هم خانواده مربوط به آن ایجاد می­ کنید که نامتقارن است فراموش نکنید که در دو جهت برای آن فلش ها جهت نما را تعریف کنید. این فلش ها اجازه می­ دهد که بتوان از دکمه spacebar برای چرخاندن آنها کمک گرفت.

دیوارها: اگر شما یک دیوار را انخاب کنید و دکمه spacebar را بفشارید دیوار در طول قرینه می­ شود. فلش های جهت نما در روی دیوارها دقیقاً روی خط مکان نمای دیوار قرار دارند که البته همیشه وسط دیوار نیست.

اگر شما مطمئن نیستید که دیوار به کدام جهت قرار گرفته آنرا انتخاب کرده و به محل فلش آن دقت کنید اصولاً این فلش ها در وجه خارجی دیوار قرار می ­گیرند. (شکل ۹-۳)

عناصر مستقل: اگر یک عنصر مستقل را در صفحه انتخاب کردید از دکمه spacebar می­ توانید استفاده کنید تا آن عنصر حول محور مرکزی خود چرخش کند البته وابسته به آنکه چگونه یک هم خانواده ساخته شده و جهت قرارگیری آن چگونه تعریف شده

باشد متفاوت خواهد بود. اگر شما تصمیم داردی که یک هم خانواده family را ویرایش کنید برای تغییر در جهت آن باید به خط مرکزی Refrence plan مراجعه کنید. مراقب باشید وقتی که family دوباره در پروژه بارگذاری می­ شود تمامی نمونه­ ها از آن نوع family به جهت تغییر خواهد کرد.

استفاده از ابزار Rotate چرخش

برای چرخاندن یک عنصر آنرا ابتدا انتخاب کرده و بعد ابزار Rotate را فعال کنید. به یاد داشته باشید که می ­توانید اول ابزار Rotate را فعال بعد یک یا چند عنصر را انتخاب کنید و بعد دکمه Enter را بزنید تا پروسه آغاز شود. این یک روند است که با دوبار کلیک کردن به مانند copy,move انجام می­ شود. و در مراحل بعد می ­توانید یک عدد هم برای چرخش با زاویه مشخص وارد کنید. Revit مرکز ثقلی حجم را محور چرخش قرار می­ دهد در هر حال شما می­ توانید به دلخواه آنرا تغییر دهید.

برای انتخاب مرکز چرخش علامت مخصوص چرخش را بکشید به جایی که مورد نظر شماست البته این عمل باید قبل از شروع رسم خط برای تعیین مسیر چرخش اعمال شود. به یاد داشته باشید که برای نمایش آیکن مرکز چرخش باید به سمت خارج بزرگنمایی کنید تا آن نماد ظاهر شود.

بعد از تعیین مرکز چرخش شروع کنید به اعمال چرخش می­ توانید از اندازه­ گذاری موقت هم استفاده کرده و یا با تایپ کردن زاویه مناسب چرخش را تکمیل کنید.

توجه کنید زمانیکه در حال جابجایی مرکزیت چرخش هستید شما توانایی استفاده از pan,zoom را از دست می­دهید برای مقابله با این موضوع نماد مرکز را به سمت project browser بکشید و بعد دکمه موس را رها کنید بعد دوباره اشاره ­گر موس را به صفحه برگردانید. نماد اشاره ­گر به صورت نماد مرکز چرخش تغییر می­ کند و به راحتی می­ توانید در صفحه اعمال pan,zoom را انجام هید بعد روی مقصد کلیک کنید و روند تکمیل چرخش را ادامه دهید. توجه داشته باشید که در حین جاگذاری محل چرخش می­ توانید از صفحه کلید هم استفاده کنید مثلاً گزینه SE را وارد کنید تا علامت نماد انتهای خط به صراحت برای شما آشکار شود.

استفاده از ابزار قرینه ­سازی mirror

ابزار mirror به شما این امکان را می­ دهد که عنصری را نسبت به یک محور قرینه سازید. شما می توانید از خطوط موجود در صفحه به عنوان محور قرینه استفاده کنید. کادر این صورت ابزار mirror pick Axis کاربرد دارد و یا محور را خود در صفحه ترسیم کنید که آن هم توسط ابزار Mirror Draw Aixs صورت می­گیرد.

در شکل شماره ۱۰-۳ مرکز دیوار وسط به عنوان محرو قرینه­ ساز انتخاب شده است.

شکل ۱۰-۳

با توجه به نوار option ملاحظه می­ کنید که در هنگام mirror کردن همیشه به صورت پیش فرض حالت copy فعال است یعنی با قرینه­ سازی عناصر یک کپی از آنها ایجاد می­ شود. وقتی گزینه mirror را فعال کنید در نوار option گزینه copy قابل رویت می­باشد.

تکثر منظم عناصر

ابزار Array به شما اجازه می ­دهد که یک عنصر را با فاصله منظم در یک محدوده تکثیر کنید. Revit از یک روش هوشمندانه برای Array و گروه کردن عناصر برای تمایز دادن آن عناصر از دیگر موجود در صفحه برخوردار است. مطابق دیگر ابزارها بازنگری کلی روی نوار option و توانایی­ های این ابزار خواهیم داشت.

شما می­توانید ۲ نمونه Array داشته باشید Radial, Linear گزینه Linear به صورت پیش فرض همیشه فعال است زیرا بیشتر مورد استفاده قرار می­گیرد همانطور که انتظار دارید این گونه Array یک سری از روی عنصر به صورت خطی تکثیر می­کند که هر کدام از آنها یک فاصله تعریف شده­ای از دیگری داراست.

(move to 2nd option) یا می­توانید به صورت کلی فاصله بین عنصر ابتدا و انتهایی را مشخص کرده تا بین این فاصله به تعداد نیاز تکثیر ایجاد شود (move to last) شکل ۱۱-۳ بیانگر یک نمونه Array در حالت خطی و با اعمال گزینه  move to 2nd  برای رعایت فاصله واحد بین هر عنصر می­ باشد. توجه داشته باشید که تعداد این عناصر بسته به سلیقه شما قابل افزایش یا کاهش است اگر شماره ظاهر شده در بالای عناصر را بعد از ایجاد آنها تغییر دهید تعداد آنها برحسب مورد تغییر خواهد کرد.

شکل ۱۱-۳

اگر شما تمایل دارید که عناصر شما در یک فاصله تعریف شده قرار گیرند و فاصله بین هر کدام از آنها مدنظر نیست از گزینه move to last استفاده نمایید. شکل ۱۲-۳ یک نمونه از آن را نشان می­ دهد به صورتی ­که در یک فاصله معین با افزایش تعداد عناصر فاصله بین هر کدام به صورت انفرادی تغییر کرده است. در اینجا تنها چیزی که ثابت است فاصله بین اولین تا آخرین عنصر می ­باشد.

شکل ۱۲-۳

گزینه Radial Arry (چرخش) هم مثل مورد قبلی است با این تفاوت که عنصر اصلی حول یک مرکزیت دوران پیدا می­ کند. کاربرد move to 2nd  و man to last با تعیین زاویه متناسب هستند و بجای تعیین فاصله در مورد linear استفاده می ­شود. شما می­ توانید زاویه نمونه برای هر عنصر و یا زاویه کلی برای تمامی آنها را وارد کنید و یا با ۲ کلیک در صفحه محدوده Array را تعیین کنید. در این جا تمامی عناصر به صورت خودکار به سمت مرکزیت چرخانده می­ شوند. (شکل ۱۳-۳)

شکل ۱۳-۳

Radial Array به نسبت نوع Linear آن کمی پیچیده ­تر است. دراینجا چگونگی ایجاد عناصر در شکل ۱۳-۳ را مورد بررسی قرار می­ دهیم.

  • قبل شروع Array یک خط در وسط صفحه به عنوان محور مرکز توسط Detail Linear رسم کنید.
  • عنصر را انخاب و ابزار Array را از نوار modify اجرا کنید. بعد گزینه Radial را انتخاب کرده و عدد ۶ را تایپ کنید و گزینه move to last را فعال نمایید.
  • علامت مرکزیت چرخش را به انتهای خط رسم شده در صفحه بکشید.
  • برای فعال شدن نقطه شروع با موس در هر جایی کلیک کنید. مکان این نقطه مهم نیست زیرا شما یک چرخش کامل را نیاز دارید.
  • دیگر نیازی به کلیک دوم نیست فقط در نوار option عدد ۳۶۰ را تایپ کنید و Enter را بزنید.

ایجاد یک گروه از عناصر Array شده به شما این قابلیت را می­ دهد که در آینده بتوانید تعداد یا فاصله بین آنها را تغییر دهید. اگر گزینه Group غیر فعال باشد. هر کدام به صورت یک عنصر واحد در می­ آید و فلسفه Array در ایجاد این عناصر نامفهوم می­ شود.

همانطور که در شکل ۱۱-۳ و ۱۲-۳ دیده شد وقتی عنصری در یک گروه انتخاب می ­شود گزینه ­ای برای کنترل کردن تعداد عناصر فعال می ­شود. با ویرایش آن عدد می­ توانید به مورد دلخواه دست یابید. این ابزار در مواردی خاص بسیار سودمند می­ باشد مثلاً هنگامی که یک سری از عناصر را کنار هم چیدمان می ­کندی که توسط یک سری پارامترها و فرمول­های ریاضی اجرا می ­شود برای مشاهده جزئیات بیشتر به فصل ۱۵ مراجعه نمایید.

 

ادامه دارد …

 

شما میتوانید ادامه این مقاله یعنی قسمت چهارم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت بعد روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت چهارم

 

مترجم: ابولفضل نوایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.