آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت پنجم

اصول پایه و جدول ابزار revit قسمت پنجم

مسیر تقویت مهارت Revit

نگهداری کردن عناصر از جابجایی ناخواسته

در برخی موارد شما می ­خواهید مطمئن باشید که عنصر مورد نظر در مدل به هیچ وجه حرکت نکند. نمونه قابل توجه این است که گاهی شما می­ خواهید برای بازسازی ساختمان تغییراتی در طرح ایجاد نمایید برای این منظور شما نمی­ خواهید در دیوارهای اصلی که در حقیقت ساخته شده­ اند تغییری ایجاد شود موارد مشابه دیگر مثل خطوط آکس و ترازها و دیوارهای خارجی است. Revit دو گزینه را برای جلوگیری از حرکت اجسام در صفحه پیشنهاد می ­کند.

 

شما میتوانید قسمت چهارم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت چهارم

 

پونز کردن عناصر

شما می ­توانید با pin کردن عنصر توسط ابزار pin آن عنصر را به صفحه متصل کرده تا حرکت نکند. از این ابزار برای عناصر خاص که می ­بایست برای مدت طولانی در جای خود ثابت باشند استفاده کنید. این یک ابزار مهم برای فایل های وارد شده از Cad نیز می ­باشد. زیرا این فایلها به راحتی انتخاب شده و جابجا می ­شوند این گونه تصادفات می­ تواند باعث بروز اشکالاتی در روند طراحی توسط BIM باشد. از ابزار pin برای قفل کردن خطوط آکس استفاده کنید زیرا شما مطمئناً نمی ­خواهید این خطوط تصادفی در پروژه جابجا شوند.

این ابزار در نوار modify و پانل modify قرار دارد. ابتدا تعدادی از عناصر که نمی­ خواهید اشتباهی جابجا شوند را انتخاب و بعد ابزار pin را اعمال کنید. و اگر جابجایی در صفحه ایجاد شود شامل عناصر pin شده نخواهد بود. حتی اگر خواستار این تغییر هم باشید. برای خارج شدن از حالت pin عنصر مورد نظر را انتخاب کرده و دکمه unpin را بزنید که آن هم در نوار modify یافت می ­شود. شما می توانید به روش دیگری هم اینکار را انجام دهید وقتی عنصری را که قفل شده به صفحه را انتخاب کنید علامت pin روی شکل ظاهر می­ شود با کلیک روی خود نماد عنصر از حالت قفل خارج و unpin می شود.

حذف کردن عنصر pin شده

عنصر pin شده قابلیت حذف شدن را داراست و این یکی از اشتباهاتی است که برخی از کاربران انجام داده و فکر می­ کنند عنصر pin شده حذف نمی­ شود. در عوض Revit یک هشدار می­ دهد که عنصر pin شده حذف شد پس توجه کاربر به این موضوع جلب می­ شود که آن عنصر را از دست داده است.

ایجاد محدودیت ­ها

گزینه constrain به قدرتمندی ابزار pin نیست اما به شما این اجازه را می­ دهد تا توسط اندازه گذاری روی عنصر آنرا به اندازه موجود ثابت نگه دارید شما می­ توانید با ایجاد constrain و یا Align نماد قفل کوچکی را روی صفحه مشاهده کنید و با قفل کردن آن این رابطه را بر روی عنصر اعمال کنید.

یک مثال ساده برای فهم constrain این است که برای ایجاد یک فاصله ثابت بین درب و دیوار کنار آن (لغاز) می ­توان از این روش استفاده کرد. اگر دیوار جابجا شود درب نیز به تبع آن با حفظ فاصله جابجا می­ شود. اگر بخواهیم درب را جابجا کنید Revit به شما این اجازه را نمی ­دهد. به شکل ۱۸-۳ نگاه کنید در اینجا درب با ایجاد فاصله ۴ اینچ نسبت به دیوار قفل شده است.

این نوع وابستگی از طریق خط اندازه ­گذاری بین درب و دیوار ایجاد می ­شود و با کلیک کردن روی نماد قفل این محدودیت بوجود می ­آید.

به یاد داشته باشید که این اندازه ­گیری را می­ توان حذف کرد وقتی شما یک اندازه­ گذاری را که از طریق آن corstrain یا رابطه­ ای ایجاد می­ کند حذف کنید Revit به شما هشدار می­ دهد (شکل ۱۹-۳). حال اگر دوباره یک خط اندازه­ گذاری جدید ایجاد کنید می­ توانید دوباره عمل قفل کردن را تکرار کنید.

زمانی که عنصری که constatin شده را انتخاب کنید این رابطه نمایش داده می­ شود و وقتی که اشاره ­گر موس روی خط اندازه­ گذاری برود به حالت نقطه­ چین در می­ آید.

شکل ۱۹-۳

جستجو در ابزارهای ویرایشی

تعداد زیادی از انواع ابزارهای ویرایشی در Revit وجود دارد که آنها را در فصل­ های مختلف به تناسب اعمالی که انجام می ­دهیم پوشش خواهیم داد. در هر حال تا کنون هم با تعدادی از آنها آشنا شده اید زیرا آنها ابزارهای مورد نیاز اولیه برای ویرایش در پروژه ­ها هستند.

استفاده از روش Join Geomertry

پیوند دادن دیوارها با کف و بام باعث بهتر شدن دید در پلان ها می­ شود برای این منظور Revit خواستار این پیوند به صورت اتوماتیک شده است. در برخی موارد عناصر این پیوند به خوبی برقرار نمی­ شود و نیاز است تا با ابزاری این پیوند برقرار شود.

این ابزار یک پیوند بین کف و دیوار و بام و لبه های سازه slab ایجاد می ­کند.

مورد استفاده این ابزار بیشتر در برش ها است در جایی که کف­ ها و دیوارها روی هم نمایش داده نمی­ شوند. شکل ۲۰-۳ یک کف را نمایش می ­دهد که تعدادی دیوار با آن تداخل دارد دیوارهایی که پیوند مناسبی با کف ندارند با استفاده از ابزار Join Geometry یک رابطه تمیز و بهتری در نمایش آن ایجاد کنید.

باید توجه داشته باشید که تعدادی از پیوندها مخصوصاً در درجه وضوح دید معمولی coarse – شامل یک خط جداکننده بین دو عنصر می­ باشد این مورد بیشتر برای این است که ۲ عنصر با مصالح مختلف با هم پیوند خورده ­اند. مطمئن باشید که مصالح موجود باعث کیفیت بهتر نمایش آن در صفحه می باشد.

شما باید توجه داشته باشید که اگر تعداد عناصر میزبان پذیر و عناصری که به دیوار اصلی اتصال دارد زیاد باشد باعث ایجاد تعدادی فاصله در نمایش طول دیوار می­ شود برای رفع این موضوع بهتر است در نمایش دید صفحه در حالت coarse دیوارها مشکی توپُر دیده شود.

استفاده از ابزارهای برش در سطح و رنگ

در مواردی شما نیاز دارید که یک مصالح با ضخامت کم را روی سطح یک مدل بدون عوض کردن یک نوع عنصر جدید ایجاد کنید. و یا می­ خواهید یک برش روی مصالح سطحی برخی عناصر بوجود آورید. در Revit ابزاری به نام paint برای اعمال مصالح روی سطوح و ابزار split face برای جداسازی برخی مصالح از روی سطوح وجود دارد. با ابزار paint می­ توانید مصالح مختلفی را روی سطوح خارجی دیوارها، کف ها و بام ها و سقف ها ایجاد کنید. این مصالح هیچ ضخامتی ندارند اما می ­توانید آن ها را در جداول مصالح وارد کرده و به آن ها برچسب یا tag معرفی مصالح بزنید. بیشترین مورد استفاده از این ۲ ابزار جاگذاری فرش یا سرامیک در کف می­ باشد.

عملیات paste,copy

روش paset,copy یک روش شناخته شده در تمامی نرم ­افزارها می­ باشد و Revit هم همین تکنیک را در اینجا قرار داده است. (ctrl+c,ctrl+v) از این روش بیشتر برای سرعت بخشید به کار استفاده می ­شود.

برای کپی کردن عنصر یا گروهی از عناصر توسط clip board آنها را اول انتخاب کرده بعد ctrl+c و برای paste دکمه ctlr+v را بفشارید. برای نمایش بهتر Revit یک مربع به صورت نقطه ­چین دور عناصر کپی شده رسم می ­کند. بدین ترتیب به راحتی می­ توانید نقطه ­ای را که می­ خواهید عناصر کپی شده قرار گیرند را انتخاب کنید. در نوار option گزینه constrain وجود دارد که با فعال کردن آن فقط می ­توانید در جهات محورهای مختصات عناصر را حرکت داده و کپی کنید.

ویرایش عناصر paste شده

بعد از انتخاب مکان برای قرارگیری عناصر کپی شده شما متوجه یک پانل جدید در نوار ابزار می­ شوید که Edit pasted نام دارد (شکل شماره ۲۱-۳) شما می ­توانید دکمه finish را برای کامل کردن پروسه paste بفشارید و یا دوباره آنرا تکرار کنید. و اگر از روند کپی کردن راضی نبودید می­ توانید دکمه cancel را بزنید.

اگر گزینه Edit paste Element را انتخاب کنید یک پنجره جدید در گوشه سمت چپ پانل باز می­شود. (شکل ۲۲-۳) در این روش شما می­توانید فقط عناصر paste را ویرایش نمایید.

شما می­ توانید گزینه select All یا filter را برای استفاده از آن عناصری که در زمان انجام paste در حالت انتخاب هستند استفاده کنید. زمانی که ویرایش به پایان رسید دکمه finish را بفشارید.

همسو کردن عناصر paste شده

اگر تمایل دارید عناصری را در مکان خاص paste کنید ابزار paste Aligned به شما گزینه­ های زیادی در این زمینه ارائه می­ کند. این گزینه­ ها به شما این امکان را می ­دهد که سریعاً عناصر را از یک دید به صفحات دیگر کپی کنید. بعد از اینکه عناصر مربوطه را انخاب کرده و دکمه copy را در پانل clipboard زدید حال می­ توانید یکی از روش­ های نمایش داده شده در شکل ۲۳-۳ را برای انجام عملیات paste انتخاب کنید.

در این فهرست ۵ گزینه وجود دارد وقتی که دکمه رو به پایین paste را می ­فشارید. با توجه به نوع کپی و عناصر انتخابی برای کپی شدن تعدادی از گزینه­ هایی که قابلیت اجرا را داشته باشند دراین فهرست نمایش داده می­ شوند. مثلاً اگر عنصری را در یک پلان انتخاب کرده­ اید شما نمی توانید گزینه Aligned to selected views را انتخاب کنید. این گزینه به ترتیب عبارتنداز:

Aligned to selected levels این روشی است برای کپی کردن سریع عناصر در ترازهای (level) مختلف. وقتی این گزینه را انخاب می­ کنید یک پنجره باز می­ شود تا ترازهای موجود را نمایش دهد و شما طبق دلخواه آنها را انتخاب کنید. این روش در ساختمان های چندطبقه کاربرد دارد زمانی که می­ خواهید مبلمان یا دیگر عناصر را در تمامی طبقات به یک شکل داشته باشید.

Aligned to selected views اگر شما تمایل به کپی کردن عناصری از قبیل drafting lines  (خطوط طراحی) یا خطوط اندازه­ گذاری دارید می ­توانید این گزینه paste را برای انتخاب view مورد نظر استفاده کنید.

در سیستمی که برای انتخاب paste نمایان می­ شود انواع levelها دیده نمی ­شود مثلاً اگر عنصری را که در پلان انتخاب کرده ­اید لیست شامل انواع پلان ها می ­باشد و اگر از نما باشد پلان ها دیده نمی­ شود و فقط نماها قابل دسترسی است.

Aligned to current view این گزینه فقط برای paste کردن عناصر در صفحه یا دید جاری در همان مختصات امکان­پذیر است. مثلاً اگر شما یک سری دیوار انتخاب کنید و دکمه copy واقع در پانل clipboard را بزنید بعد از طریق پنجره project browser به یک پلان دیگر بروید و گزینه Aligned to current view را فعال کنید. آن دیوارها در دید جاری و در همان مختصات قرار می­ گیرد.

Aligned to same place این گزینه برای مواردی استفاده می­ شود که می ­خواهیم عناصری را از همان مکانی که کپی شده در ترازهای مختلف در همان مختصات paste کنیم. یکی از موارد استفاده از این گزینه برای کپی کردن عناصر در صفحات طراحی می ­باشد برای اطلاعات بیشتر به فصل ۱۱ رجوع کنید.

Aligned to picked level  این روش برای کپی کردن عناصر و paste کردن آنها با توجه به کلیک کردن روی هر تراز (level) در صفحات نما یا برش می­ باشد. در حالی که شما در یک پلان عناصر را کپی یا قطع می­ کنید برای paste کردن حتماً باید در صفحات نما یا برش باشید امکان دارد شما بخواهید از این گزینه برای کپی کردن بالکن­ ها در نما از یک طبقه به طبقات دیگر استفاده کنید.

برای ایجاد یک نمونه مشابه به جای استفاده از کپی و ویرایش آن می­ توایند از گزینه create similar برای ایجاد یک نمونه مطابق عنصر اول استفاده کنید. این ابزار در نوار create در پانل modify قرار دارد و زمانیکه یک عنصر انتخاب می­ شود در نوار ظاهر می­ گردد و یا اگر روی آن عنصر راست کلیک شود قابل دسترسی است.

 

ادامه دارد …

 

شما میتوانید ادامه این مقاله یعنی قسمت ششم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت بعد روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت ششم

 

مترجم: ابولفضل نوایی

3 دیدگاه برای “آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت پنجم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.