آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت ششم

اصول پایه و جدول ابزار revit قسمت ششم

مسیر تقویت مهارت Revit

استفاده از روش شبیه سازی

برای اجرای این دستور به راحتی عنصری را که می­ خواهید ابتدا انتخاب و بعد دکمه create similar را بفشارید به راحتی صفحه در حالت ایجاد آن عنصر قرار می­ گیرد و می ­توانید در مکان مورد نظر عضو جدید را جاگذاری کنید. مثلاً اگر یک کف floor را انتخاب کردید و  create similar را اجرا کردید صفحه در حالت skeck mode قرار می­ گیرد تا شروع به ترسیم یک خط بسته برای ایجاد یک floor نمایید.

استفاده از کلیدهای میانبر در صفحه کلید

برای تسریع در انجام کار و بسته به راحتی کار با صفحه کلید توسط اشخاصی و یا بستن نوارهای اطراف صفحه برای داشتن صفحه ترسیمات بزرگتر می­ توانید از کلیدهای میانبر استفاده کنید. وقتی توسط موس روی هر کدام از ابزارها بروید یک نوار در کنار آن ظاهر می­ شود که کلید میانبر آن ابزار را نمایش می­ دهد.

شما میتوانید قسمت پنجم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت پنجم

شما می­ توانید طبق سلیقه خود کلیدهای میانبر را تغییر دهید. بدین منظور به نوار View رفته و در پانل windows گزینه user interface>keyboard shortcuts را انتخاب کنید. وقتی که پنجره مربوطه ظاهر شد (شکل ۲۴-۳) می ­توانید در قسمت search گزینه مورد نظر را جستجو کنید. بعد از انتخاب ابزار مورد نظر که تمایل به ایجاد کلید میانبر در آن هستید در بخش New keys حروف مورد نظر ار وارد کنید و بعد دکمه assign را بزنید بعد متوجه می­ شوید که یک کلید میانبر جدید در صفحه ایجاد شد و حالا صفحه کلید هم آمادگی لازم را برای تایپ کردن برای اجرای آن فرمان را داراست.

شکل ۲۴-۳

مدلسازی یک سایت

در بخش قبلی از این فصل شما در مورد چگونگی ایجاد عناصر پایه و ابزارهای ویرایشی آموزش دیدید. ابزار دیگر که برای کارکردن نیاز است با آن آشنا شوید مربوط به سایت و محوطه ­سازی می­ باشد. این روش به شما اجازه می­ دهد که چگونه ساختمان خود را در محوطه به نمایش بگذارید.

به طور مثال توپوگرافی زمین محوطه باعث می­ شود یک زیرسازی مناسب برای قرارگیری ساختمان روی آن و همچنین زمینه ­ای برای قرارگیری عناصر سایت مثل درختان، بوته­ ها، پارکینگ­ ها و وسائل نقلیه باشد.

ابزارهای سایت موجود در Revit برای ایجاد عناصر پایه ­ای سایت مثل توپوگرافی، خطوط توپوگرافی و زیرسازی ساختمان ایجاد شده ­اند. همچنین ابزارهای ویرایشی هم در کنار عناصر اصلی سایت قرار دارد. این ابزارها مانند آنچه در Autodesk Civil 3D می ­باشد. برای استفاده مهندسین سازه نمی­ باشد.

در مراحل بعدی به توضیح درباره چگونگی ایجاد و ویرایش عناصر سایت مثل توپوگرافی و چگونگی نمایش خطوط توپوگرافی سایت و ایجاد زیرساز pad ساختمان می ­پردازیم.

 

استفاده از توپوگرافی toposurface

همانطور که از نام toposurface مشخص است این ابزار بر پایه ترسیم خطوط توپوگرافی برای نمایش محیط اطراف ساختمان است. این ابزار مثل مدلسازی در Revit نیست در حالیکه در ظاهر مثل یک مدل ۳ بعدی در پروژه دیده می ­شود و توسط seetion Box نیز قابل برش است.

شکل ۲۶-۳

 

شما می ­توانید توپوگرافی را به ۳ روش ایجاد کنید: با جاگذاری نقاط با ارتفاع مناسب در محوطه. با استفاده از فایل CAD که به پروژه لینک شده و دارای خطوط و یا نقاط با ارتفاع یا توسط نقاطی که توسط مهندس civil تهیه شده است.

ما هم در زیر هر کدام از روش ها را در زیر بررسی خواهیم کرد.

ایجاد یک توپوگرافی با قرار دادن نقاط

یک روش ساده برای ایجاد توپوگرافی قرار دادن نقاط در پیرامون پروژه در Revit با ارتفاع مناسب می ­باشد. برای ایجاد یک لبه صاف در کناره­ های توپوگرافی پیشنهاد می­ شود ابتدا یک مستطیل با Detail line روی سایت رسم کنید. وقتی در حال ایجاد نقاط برای خلق توپوگرافی هستید هیچ ابزار ترسیم خط درتوپوگرافی وجود ندارد اما می ­توانید نقاط را توسط گیرش snap دقیقاً روی خطوط دور که قبلاً رسم کرده ­اید قرار دهید. تمرین زیر به شما نشان می ­دهد که چگونه یک توپوگرافی با استفاده از جاگذاری نقاط ایجاد کنید:

۱- برای شروع فایل c03-site-tools.rvt, را می ­توانید از سایت sybex.com/go/masteringrevit2011 بارگذاری کنید و باز کنید.

۲- به دید سایت در پنجره project browser بروید مشاهده می­ کنید که یک مستطیل توسط Detail line در صفحه رسم شده.

۳- به نوار massing & site بروید و گزینه Toposurface را انتخاب کنید. توجه کنید بعد از اجرای این دستور آیکن place point در پانل ظاهر می­ شود.

۴- به گزینه Elevation در نوار option نیز توجه داشته باشید و مقداری را برای آن تعیین نمایید تا در همان ارتفاع نقاط روی سطح زمین قرار گیرد.

توجه داشته باشید که این ارتفاع فقط در پروژه­ های Revit جاری می ­باشد و تنها متعلق به پروژه­ هایی است که توسط Revit ترسیم می­ شوند.

۵- در حالی­که عدد مفروض برای elevation، صفر میلیمتر است در ۴ گوشه مستطیل فرضی که رسم کرده ­اید نقاطی قراردهید.

۶- بعد مقدار ارتفاع را به mm6000 تغییر داده و تعدادی نقطه در سمت راست مستطیل قرار دهید متوجه می­ شوید که نمایش خطوط توپوگرافی بعد از قراردادن نقاط در صفحه نمایان می­ شود.

۷- در پانل ترسیمات سایت دکمه finish (تیک سبزرنگ) را بزنید تا پروسه ترسیم توپوگرافی تکمیل شود. به نمایش ۳D بروید یک سطح شیبدار را نمایش می­ دهد. (شکل ۲۷-۳) توجه کنید که در دید ۳D می­ توانید گزینه section box را فعال نمایید. برای قرار دادن section box در نوار view control bar گزینه Reveal Hidden Elements را فعال نمایید.

۸- پروژه را ذخیره نمایید تا برای تمرینات بعدی از آن استفاده مجدد شود.

شکل ۲۷-۳

ایجاد توپوگرافی توسط یک فایل وارده

یک روش برای ایجاد توگوپراگفی استفاده از فایل CAD می­باشد که توسط مهندسی civil تهیه شده است. دراین روش مهندس باید حتماً فایلی در حالت سه بعدی ایجاد کند. تمامی blockها و دایره­ ها یا polyline باید در فایل cad در ارتفاع مناسب با توپوگرافی قرار گرفته باشد تا بتوان از آن فایل برای ایجاد توپوگرافی در Revit استفاده کرد.

در تمرین زیر شما یک فایل DWG که دارای خطوط بهم پیوسته در ارتفاع متناسب با توپوگرافی است را بارگذاری می ­کنید و آنرا در Revit وارد کرده و از روی آن یک توپوگرافی ایجاد می­ کنید.

۱- یک پروژه جدید در Revit ایجاد کنید.

۲- فایل c03-site-link.dwg را از سایت sybex.com/go/masteringrevit2011 که در مورد مباحث این کتاب است را از اینترنت بارگذاری کنید.

۳- دید site را در صفحه فعال کنید.

۴- به نوار Insert بروید و دکمه link CAD را بزنید. فایل c03-site-link.dwg را انتخاب و گزینه­ های زیر را دنبال کنید.

Current view only: Unchecked-

Import units: Auto – Detect-

Positioning: Auto – center to center-

Place At: level 1-

۵- دکمه open را بزنید تا پنجره بسته شود و روند ورود فایل CAD به پروژه انجام گیرد. دید ۳D را باز کیند تا نتیجه را ببنید.

شکل ۲۸-۳

۶- در نوار massing & site دکمه toposurface را بزنید در پانل ابزار modify/edit surface گزینه create form import را زده و گزینه select instance را انتخاب کنید.

۷- فایل لینک شده CAD را انتخاب کنید و بعد پنجره Add point from selected layers باز می­ شود. (شکل ۲۹-۳) گزینه ckeck none را ابتدا انتخاب کرده و بعد فقط لایه­ های C-TOPO-MAJR و C-TOPO-MIN را علامت بزنید.

شکل ۲۹-۳

۸- دکمه K را بزنید تا پنجره بسته شود ممکن است چند دقیقه ­ای طول بکشد تا نقاط برحسب موقعیت و ارتفاع آنها بررسی شده و بعد به صورت یک حجم توپر ظاهر شود.

۹- اگر تمایل دارید که برای ایجاد توپوگرافی از تعداد نقاط کمتری در صفحه استفاده شود به راحتی دکمه simplit surface را درنوار بزنید و بعد عدد mm250 را بر آن برگزینید.

۱۰- با کلیک بروی دکمه finish به عملیات ایجاد توپوگرافی پایان دهید. درجه وضوح تصویر را روی consist colors گذاشته و نتیجه را مشاهده کنید.

 

ایجاد توپوگرافی از طریق فایلی که شامل نقاط کلیدی است.

استفاده از فایل نقاط Point File یکی از کم کاربردترین روش برای ایجاد توپوگرافی است در حالیکه وقتی فایل CAD مربوطه را به صفحه Link می کنیم به راحتی می توان توپوگرافی سه بعدی را از روی آن در Revit ایجاد کرد.

یک Point File شامل فایلی است که مهندس سیویل آنرا تهیه کرده است و آن فایل باید با فرمت TXT یا SCV باشد که اولین شرط آن این است که نقاط دارای مختصات مشخص در محورهای X,Y,Z باشند.

در تمرین زیر ما سعی کرده ایم تا یک فایل ساده که توسط نرم افزار Autodesck Civil 3D گردآوری شده را برای آشنایی بیشتر شما با این روش تهیه نماییم.

۱- فایل c03-site-points.rvt, را که می­توانید از سایت sybex.com/go/masteringrevit2011 بارگذاری را باز کنید.

۲- فایل c03-site-points.rvt, را در کامپیوتر شخصی خود بارگذاری کنید.

۳- به دیدSite از پنجره project Browser بروید.

۴- در نوار Massing&site tab دکمه toposurface را بزنید در میان ابزارهای پانل modify/Edit surface گزینه create from import را انتخاب و فایل specify point را برگزینید.

۵- حال فایل c03-points.csv را جستجو کرده و بعد دکمه open را بزنید. به یاد داشته باشید اگر از فرمت TXT استفاده می­کنید گزینه file of type را به comma Delimited تغییر دهید.

۶- در پنجره format گزینه decimal feet را انتخاب کنید تا فایل با مقیاس درست در صفحه قرار گیرد بعد دکمه K را بزنید تا پنجره بسته شود.

۷- روی گزینه finish را در نوار ابزار کلیک کنید تا روند ایجاد توپوگرافی پایان یابد. به دید ۳D بروید تا توپوگرافی موجود را مورد آزمایش قرار دهید شما نیاز دارید دستور zoom All را اجرا کنید تا بتوانید توپوگرافی را به درستی مشاهده کنید.

۸- فایل موجود در جایی ذخیره کنید تا بعد از در تمرینات از آن استفاده شود.

در مراحل بعدی از این فایل موجود برای معرفی ابزارهای دیگر محوطه­ سازی استفاده می­ شود.

ادامه دارد …

شما میتوانید ادامه این مقاله یعنی قسمت هفتم اصول پایه و جدول ابزارهای Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت بعد روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول پایه و جدول ابزارهای Revit قسمت هفتم

مترجم: ابولفضل نوایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.