آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت چهارم

در Revit چه اتفاقی می ­افتد؟ (۴)

مدیریت

مدیریت پروژه در واقع به تنظیمات تمامی اجزا و عناصر حاوی و متغیر در پروژه مرتبط می­ شود. به جدول سازمانی Revit در شکل ۱-۲ نگاه کنید. ما می­ خواهیم در مورد تمامی تنظیمات مدیریتی که به نام UI آنرا مطرح کرده ­ایم در این فصل بپردازیم. اکنون مهم­ ترین بخش سازماندهی پروژه که به آن خواهیم پرداخت workset یا صفحه کار می­ باشد زیرا به بیان رابطه آن با روش کار و چگونگی قرار گرفتن تیم در کنار هم به صورت متقارن می­ پردازد. درباره­ی تقسیم کار یا work shaing به صورت مفصل در فصل ۶ گفتگو خواهیم کرد. اما این موضوع را هم در اینجا برای تفهیم بهتر از مسئله work flow در Revit تحت پوشش قرار خواهیم داد.

۲ نوع مولفه workset وجود دارد: system managed , user managed که مشخص می ­کند یک کاربر یا user توانایی ایجاد یک فایل مدیریتی manage و یا سیستم مدیریتی را ندارد. کاربر ها فقط توانایی ایجاد مدیریتی در زمینه روش کار و عناصری را دارند که به آنها ارجاع شده است.

شکل ۶۲-۲

 

شما میتوانید قسمت سوم اصول اولیه Revit را از طریق لینک زیر مشاهده و مطالعه نمایید

جهت استفاده از مطالب قسمت قبل روی لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت سوم

 

زمانی که گزینه workshaing فعال باشد Revit برای تمامی کاربران در یک پروژه فضای کار workset ایجاد می­ کند. و همچنین در Revit رابطه بین workset و بقیه عناصری مثل project standard, views , family مدیریت می­ شود.

برای مثال در پروژه­ ای که در حال کارکردن روی آن هستند (نه پروژه ­ای که آن را بارگذاری کرده ­اید) که شامل عناصر space, 3D system families می­ باشد.

Revit به شما اجازه می­ دهد تا یک فضای کاری برای هر کدام از آنها ایجاد کنید. این عناصری که برای تفکیک آنها و کار بر روی آنها به صورت همزمان ایجاد می­ شود در شکل ۶۳-۲ نمایش داده شده است.

در نمونه ارائه شده مولفه­ های Grid, level به دسته­ ای جداگانه واگذار شده که نام آن shered level and Grids است. و به تبع آن تمامی عناصر ۳ بعدی پروژه به دسته ­ی دیگری موکول شده در Revit می­توانید دسته­ هایی در زمینه­ های مختلف ایجاد کنید. اما مطلب مورد توجه این است که شما تنها در محدوده کاری خود فقط روی دسته کاری خود که مربوط به مواردی خاص است و شما اجازه دخل و تصرف در آن را دارید کار می ­کنید.

 

اگر می­ خواهید در این باره بیشتر بدانید و بیشتر تمرین کنید به آدرس سایت c02­_0rganization.rvt در فصل ۲ بروید. در آنجا به شما اجازه تجسس در احجام سه بعدی پیچیده داده شده تا هرچه ببیشتر در مورد روابط بین آنها و ویژگی ­های تغییر پذیر آنها تحقیق کنید.

شکل ظاهری و سازمانی نرم افزار

همانطور که مشاهده می­کنید شکل ظاهری در صفحه نمایش Revit 2011 نسبت به نمونه­ های قبل در زمینه­ های زیادی دچار تغییراتی گشته است. برخی از ابزار ها برای استفاده بهتر و از آن جهت که بیشتر مورد استفاده هستند در صفحه اصلی قرار گرفته و برخی از آنها در دسته­ های جدید و مربوط به خود جای گرفته­ اند. شکل ۶۴-۲ صفحه اصلی Revit 2011 را نمایش می­دهد.  و برای تشخیص هر بخش از تصاویر نمایش صفحه اصلی را به ۴ قسمت تقسیم کرده ­ایم که عبارتنداز:

Plan, Elevation, 3D , Sheet

دکمه کاربردی

دکمه Application (شکل ۶۵-۲) همچنین به نام application menu هم خوانده می­شود و به شما اجازه می­­دهد از دستوراتی مثل Save Open, new و… استفاده کنید.

شما همچنین می­توانید فایل خود را به صورت ۲ بعدی یا سه بعدی export یا خارج کنید.

و دکمه publish به شما اجازه می­دهد فایل خود را به صورت RFA در Autodesk seek منتشر کنید.

نوار ابزارهای Quick Access

در نوار QAT یک سری ابزار هایی که در طول کار از آنها بیشتر استفاده می­کنید گردآوری شده تا در دسترس سریع شما قرار گیرد. (شکل ۶۶-۲)

 

شکل ۶۶- ۲

با راست کلیک کردن روی یک عنصر یا ابزار مورد نظر می­توانید آن را به QAT اضافه کنید. (شکل ۶۷-۲)

 

شکل ۶۷-۲

با کلیک کردن دکمه رو به پایین در گوشه سمت راست این نوار پنجره­ ای از تمام ابزار های موجود روی نوار نمایان می­ شود که می­ توانید به راحتی آن را تنظیم نموده و مواردی را حذف یا اضافه کنید. (شکل ۶۸-۲) همچنین این امکان را دارید که نوار QAT را در پایین صفحه نمایش جاگذاری کنید.

 

در منتهی الیه سمت راست QAT نوار infoCenter قرار دارد. (شکل ۶۹-۲)

 

شکل ۶۹-۲

در این نوار یک سری ابزار های فوق برنامه که در موارد خاص تنها مورد استفاده قرار می­ گیرند گردآوری شده که از چپ به راست با نامه ای help, save communication center, subscription center, search نمایان شده ­اند.

Properties

پانل properties که شامل پنجره instance است در گوشه سمت چپ ترسیمات قرار گرفته است. از این طریق شما می­توانید به پنجره­ هایEdit Type, filter Properties, type Properties parameter دسترسی داشته باشید.

 

پنجره Project Browser

پنجره project browser مطابق شکل ۷۱-۲ شامل طبقه ­بندی دید ها بازای شاخه ­های مربوط به هر کدام است که متداول­ ترین زیرشاخه­ ها شامل views, legends, schedules, sheets, families, groups, links در Revit می­ باشد.

و می­توانید هر کدام  از موارد را با فشردن دکمه + و یا – باز یا بسته کنید.

پنجره project Browser همچنین قابلیت دسته ­بندی و گروه ­بندی متفاوت براساس سلیقه دلخواه شما را نیز داراست و برای دسترسی به آن به راحتی روی گزینه view راست کلیک کرده تا پنجره مربوط به تنظیمات آن ظاهر شود. (شکل ۷۲-۲)

 

 

شکل ۷۲-۲

نوارStatus

این نوار اطلاعات مهم مربوط به پروژه و صفحاتی که باز هستند را ارائه می­ دهد (شکل ۷۳-۲). به طوری که اطلاعاتی در رابطه با worksets, design options , filters  به راحتی و قابل دسترس در نوار start Bar جاگذاری شده­اند.

شکل ۷۳-۲

صفحه ترسیمات

Drawing Area پنجره­ای است که در وسط صفحه جهت ترسیمات جاگذاری شده. در این مثال ما آنرا به ۴ پنجره کوچکتر به صورت شطرنجی در صفحه قرار داده ­ایم که شامل صفحات plan, elevation, 3D, sheet می ­باشد.

راحتی و قابل دسترس بودن هر ۴ دید مورد نظر و قابلیت دسترسی به آن تنها با کلیک کردن روی صفحه از فواید آن می­ باشد.

وقتی که چیدمان صفحه اینگونه باشد به راحتی به هر کدام دسترسی داشته و می­ توانید آن را برحسب مورد بزرگنمایی کنید. برای اشراف داشتن به کل پروژه این بهترین روش است.

در Revit می­توانید یک sheet ایجاد کنید و یا حذف کنید. همچنین می­توانید View مورد نظر را دوبل کنید یا تصاویر موجود در صفحه را تا محدوده مورد نظر بزرگنمایی یا کوچک کنید و هیچ گونه محدودیتی در تنظیم گستردگی صفحه و تنظیمات وضوح صفحه وجود ندارد.

همچنین می­توانید از طریق keyboard (صفحه کلید) برای سهولت کار shortcut (کلیدهای میانبری) را فعال کنید تا در اجرای فرامین سریعتر عمل کنید.

شکل ۷۵-۲

نوار View Control

این نوار در پایین صفحه نمایش قراردارد و تنظیمات صفحه­ ای که باز است را به عهده دارد. (شکل ۷۶-۲) اما برخی تصاویر مثل sheetها فاقد این نوار هستند ودر قسمت perspective هم ابزار مقیاس در این نوار وجود ندارد.

شکل ۷۶-۲

ابزارهای نوار View control bar از سمت چپ به راست شامل scal, Detail level, visual style, sun path shandows Rendering show, Hide, Crop, show Crop, Temporary Hide, Isolate, Reval Hidden Elements می­باشد.

و یکی از ابزارهای جالب و جدید در Revit 2011 وجود ابزار Realistic یا همان نمایش واقع­ گرایانه عناصر در صفحه است. (شکل ۷۷-۲)

 

در حالیکه تفاوت نمایش Realistic با بقیه بسیار ظریف و ریزبینانه است. اما وقتی با روش­ های نمایش دیگر ترکیب شود مشابه نمونه رندر شده تصویر در پروژه می­ ماند و می­ تواند جزئی از مستندات پروژه هم باشد. در هر حال این گزینه بیشتر برای نمایش واقعی پروژه است.

مکعب دید

شما این مکعب را در دید های سه بعدی شاهد هستید. (شکل ۷۸-۲)

با دقت در بالای مکعب یک تصویر خانه مشاهده می­ کنید که شما را به دید اصلی و منزلگاه هدایت می­ کند. وقتی روی مکعب راست کلیک می­ کنید یک پنجره باز می­ شود که به شما اجازه می­ دهد تا دید خود را هماهنگ و تنظیم کنید. (شکل ۷۹-۲)

 

شکل ۷۹-۲

با انتخاب فهرست option شما مستقیماً به پنجره تنظیمات view cube وارد می ­شوید. (شکل ۸۰-۲)

ابزار Navigation

 

ابزار Navigation شامل ۳ گزینه navigation wheel, View Zoom, Pan controls می ­باشد. (شکل ۸۱-۲)

شکل ۸۱-۲

نوار  اصلی

نوار Ribbon شامل تمامی ابزارهای ترسیمی و طراحی پروژه در Revit می ­باشد. (شکل ۸۲-۲) و این نوار به ترتیبی تقسیم­ بندی شده که برای سهولت کارکردن با آن بهتر است بیشتر با آنها آشنا شوید.

شکل ۸۲-۲

Tabs

Tab شامل سرگروه هر قسمت می ­باشد که براساس کاربری آنها جدا شده است. در کل ۹ سرگروه در نوار Ribbon وجود دارد. (شکل ۸۳-۲).

شکل ۸۳-۲

در اینجا فرصت را غنیمت شمرده و به صورت جداگانه در مورد هر کدام توضیحی ارائه می­ دهیم.

دکمه Home برای ایجاد یا قراردادن عناصر content (محتوایی) می­ باشد. (شکل ۸۴-۲)

شکل ۸۴-۲

دکمه Insert برای استفاده از فایل های خارجی در پروژه است. اعم از ۲ بعدی – سه بعدی – عکس و تمامی فایل های مرتبط با Revit همچنین برای جستجو در فایلهای خارجی که در ارتباط با Autodesk هستند هم کاربرد دارد. (شکل ۸۵-۲)

 

شکل ۸۵-۲

دکمه Annotate شامل ابزارهای مورد نیاز نوشتاری اعم از dimentiontag, annotate یا به زبان دیگر برای ارائه و تکمیل مستندات ظاهری پروژه می­ باشد. (شکل ۸۶-۲)

 

شکل ۸۶-۲

بخش structure tab شامل ابزارهایی است که عناصر سازه ­ای را که قابلیت آنالیز در سیستم سازه ­ای ساختمان را دارند ایجاد می­ کند.

شکل ۸۷-۲

در نوار Massing & site ابزارهایی وجود دارد، که عناصر لازم در سایت و محیط پیرامون ساختمان و محوطه ­سازی توسط آن اجرا می ­­شود.

 

شکل ۸۸-۲

به لحاظ تکرر در استفاده عناصر حجمی و عناصر سایت این دو در کنار هم قرار گرفته ­اند.

پانل collaborate شامل ابزار هایی است برای هماهنگ­ سازی بخش های مختلف پروژه که با هم روی آن به صورت مشارکتی کار می­ کنند. (شکل ۸۹-۲)

شکل ۸۹-۲

پانل View مخصوص ابزار هایی است که Viewهای مختلف پروژه را تنظیم یا خلق می­ کند اعم از دوبعدی و سه بعدی جداول – راهنما ها و شیت ها. همچنین می­توانید از دکمه­ های کمکی هم q برای تنظیم کلید های میانبر صفحه کلید استفاده کنید. (شکل ۹۰-۲)

شکل ۹۰-۲

دکمه Manage شامل استانداردها و تنظیمات پروژه می­ باشد (شکل ۹۱-۲) این پانل شامل گزینه­های طراحی و فاز بندی عناصر پروژه هم هست.

شکل ۹۱-۲

و یکی از پرمصرف­ ترین تنظیمات در طول کار با Revit ابزار objecet style است که در پانل manage قرار دارد. با انتخاب این گزینه مدیریت کلی تنظیمات دید در صفحه در دستان شماست. اعم از اینکه یک عنصر چگونه ظاهر شود چگونه برش بخورد و رنگ و ضخامت خطوط آن در تصویر چگونه نمایش داده شود در این بخش گنجانده شده است.

پانل modify شامل ابزار هایی است برای تنظیمات و تعمیرات دستی در حین خلق مولفه­ های ترسیمی در پروژه. (شکل ۹۲-۲)

شکل ۹۲-۲

زمانی که یک عنصر انتخاب می­ شود contextual modify به صورت غریزی آشکار می­ شود و جایگاه آن در انتهای سمت راست پانل است.

پانل در اصل صفحه ایست که ابزارها در آن قرار گرفته ­اند و برای تغییر مکان آن به راحتی می­ توانید آن را بکشید و در هر نقطه از صفحه جاگذاری کنید.

 

شکل ۹۳-۲

پانل­ ها

پانل­ ها در کنار هم طوری قرار گرفته­ اند که اگر آن را خاموش کنید و دوباره بخواهید که ظاهر شود می­ توانید دکمه کوچک رو به پایین را فشار داده تا پانل دوباره سر جای اصل خود برگردد.

 

شکل ۹۴-۲

نوار option

نوار option در هنگام خلق عناصر نقش بسیار مهمی بازی می­کند زیرا می­توانید از طریق تنظیم گزینه­ های موجود در آن به آنچه مطلوب است برسید.

 

شکل ۹۵-۲

مترجم: ابولفضل نوایی

1 دیدگاه برای “آموزش رویت – اصول اولیه Revit قسمت چهارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.