BIM در جهان

بیم در جهان

BIM اولین تکنولوژی ساخت و ساز دیجیتالی جهانی‌

BIM اولین تکنولوژی ساخت و ساز دیجیتالی جهانی‌ است که به زودی در تمام کشورهای دنیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.در اصل کار با BIM شبیه یک بازی‌ گروهی است تنها باید به این باور برسید که نوآوری و خلاقیت مستلزم قبول ریسک و موقعیت شناسی‌ است.

امروزه شاهد تغییراتی‌ در آب و هوا و اقلیم های کل مناطق دنیا هستیم که ناشی‌ از تاثیرات کربن اضافی در محیط زیست است بدین منظور برای پایین آوردن سطح هیدروکربنهای هوا هزینه‌های زیادی توسط دولت ها انجام گرفته است.

کاهش سطح کربن یکی‌ از مؤثرترین روشها برای جلوگیری از گرم شدن سطح زمین است که نیازمند اقدامات صحیح سیاستمداران و سران ممالک در گسترش فرهنگ درست زیستن و به طبع آن تصحیح روش ساخت و ساز است.

امروزه در آمریکا ۴۸ درصد از کل انرژی تولید شده به ساختمانها اختصاص داده شده که این مقدار بین ساختمان های مسکونی و تجاری تقسیم شده است بدین ترتیب اگر در هنگام انتخاب مصالح و یا نحوه استفاده آنها درز ساختمان بر مبنای اقلیم منطقه دقت حاصل شود تا اندازه ی زیادی می‌توان از هزینه تولید انرژی برای این قبیل ساختمان ها کاست.

 

کارلز هاردی سرپرست اداره (GSA) General Service Administrarion در تعریف BIM می‌گوید: BIM حدود ۱۰ درصد تکنولوژی است و ۹۰ درصد جامعه شناسی‌ است.

این در حالیست که ما ۹۰ درصد انرژی خود را بر روی آموزش، تمرین و فیلمهای آموزشی صرف می‌کنیم تا بتوانیم این مقوله یا پروسه را به جامعه نشان داده و آنرا در صنعت ساخت متداول کنیم.

و بایستی در این رابطه کمی‌ فکر کنیم. اگر به تفاوت یک ابزار موفق و کارآمد مثل BIM و یک نمونه ی منسوخ شده، حتی اگر در جامعه پرکاربرد باشد و هنوز افرادی باشند که برحسب عادت با این روش کارمی کنند و نمی‌خواهند به خود و جامعه بقبولانند که تغییری درروش کاری خود داشته باشند، توجه کنید ملاحظه می‌کنید که در ابتدا به قبولاندن این مبحث در سطح جامعه نیازمندیم؛ یعنی‌ باید افکار را تغییر بدهیم نه فقط به آموزش نرم‌افزارها و روش کاری آن بسنده کنیم.

BIM در سایر کشورها

در کشور انگلستان نظام کلی‌ طراحی تا ساخت بر اساس برنامه ریزی خاصی‌ صورت گرفته که در کل دنیا شناخته شده است. این کشور دیدگاه خاصی‌ در رابطه با موقعیت شناسی‌ دررسیدن به موفقیت در برنامه ی‌ خود دارد که این مبحث با تکیه بر BIM و توسعه استانداردسازی در آن به واقعیت نزدیک شده است.

انگلستان در مدت زمان کوتاهی‌ با برنامه ریزی دقیق و محاسبه شده توانست روش کار جدیدی تحت عنوان BIM را در صنعت ساخت در میان مشاوران کشورش پایه گذاری کند. همچنین در کنار آن در جهت بررسی و به روزرسانی محصولات تحت تکنولوژی BIM همت گماشت بدین ترتیب توانست واژه BIM را در صنعت ساخت، روز به روز در کشور بیشتر رواج داده تا کارورزان بیشتر جذب این روش جدید کاری شوند.

 

انگلستان در پیرو اجرای این برنامه همچنان در حال تشویق کارکنان به یادگیری اصول کار با BIM است و انتظار می رود که در توسعه روند اجرایی توسط BIM به یکی‌ از پیشتازان این صنعت در جهان بپیوندد.

بعد از انجام اقدامات جدید دولت در ایجاد این تحول عظیم در صنعت ساخت این کشور، مبلغ ۶۹ میلیون پوند در سال ۲۰۱۰ به اقتصاد کشور کمک شد و برای ۵/۲ میلیون کارمند اشتغال ایجاد کرد.

در ضمن انگلستان توانست امتیازات قابل توجهی در جهت مهندسی ابتدایی معماری و فعالیت‌های هم راستا با محیط زیست به دست آورد. این امتیازات برای خلق موقعیت‌هایی که با تغییر در تکنولوژی و افزایش نگرانی‌های محیط زیستی و اقتصادی در دنیا بود کمک بسیاری کرد.

صنعت ساخت به طرز قابل ملاحظه ای با کاهش هزینه های ۳۰ درصدی روبه رو شد و همچنین مسائل مربوط به بازسازی و زیرساخت های ملی نیز شاهد تغییرات فاحشی بود.

این امتیازات که در طی اقدام آگاهانه دولت در صنعت ساخت صورت گرفت باعث شد تا انگلستان را در این صنعت به یکی از قطب های مهم و رهبر پیروی از BIM در جهان مشهور کند که تمامی این ها مدیون عملکرد دقیق و برنامه ریزی در این بخش بوده است.

نویسنده:ابولفضل نوایی

باشگاه ایران بیم

آموزش حجم سازی در رویت

۰ تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.