پروتکل های مدلسازی اطلاعات ساختمان – قسمت دوم

ترجمه پروتکل های مدلسازی اطلاعات ساختمان – قسمت دوم

۳- نحوه ­ی استفاده از پروتکل

برای اینکه پروتکل دارای تاثیر قراردادی باشد، گنجاندن یک بند الحاقی در هر قراردادی که باید ثبت گردد، ضروری است.

 یک بند الحاقی پیشنهادی به شرح زیر است:

“[کارفرما] و [پیمان­کار/ مشاور / پیمان­کار جزء] باید:

  1. با تعهدات مربوط به خود که در پروتکل مدل­سازی اطلاعات ساختمان CIC، ویرایش دوم ۲۰۱۸، در فرم ضمیمه شده به پیوست [X] موافقت نماید (پروتکل BIM).
  2. از هر حقی که در پروتکل BIM به آنها تفویض شده است، بهره­مند شوند؛ و
  3. از هرگونه محدودیت یا سلب مسئولیت ذکر شده در پروتکل BIM بهره­مند شوند.

[کارفرما] و [پیمانکار / مشاور / پیمان­کار جز] موافقت می­کنند که با توجه به بند ۱-۴ پروتکل مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM، این توافقنامه باید براساس مفاد تنظیم شده در پروتکل BIM مورد اصلاح قرار گیرد.

نسخه کامل پروتکل، از جمله پیوست­ های ۱، ۲ (و در صورت استفاده، ۳)، باید به توافقنامه در محل ذکر شده در بند الحاقی، ضمیمه شود. در صورت عدم تکمیل پیوست­های ۱ و ۲ ، اثربخشی پروتکل، محدود خواهد بود.

 

 

[av_promobox button=’yes’ label=’ مشاهده ‘ link=’manually,https://iranbim.com/new-bim/bim-protocol-part-one/’ link_target=’_blank’ color=’red’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue82d’ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-kh9i18′]
توصیه میکنیم ابتدا قسمت اول مقاله را بخوانید!

ترجمه پروتکل های مدلسازی اطلاعات ساختمان – قسمت اول

[/av_promobox]

 

 

ضروری است که این موارد به طور دقیق تکمیل شوند، در غیر این صورت ممکن است مانع از دستیابی به مزایای بکارگیری مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM گردد. اگر به روزرسانی پیوست ۱، ۲ یا ۳ بعد از انعقاد توافقنامه ضروری باشد، این امر باید منطبق بر شرایط قرارداد، فرمان داده شود یا اتخاذ گردد.

بند الحاقی باید بر اساس قرارداد در نظر گرفته شود و مشاوره حقوقی در این زمینه مطالبه گردد. برای مثال، اصلاحات ممکن است برای نشان دادن این واقعیت که مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در حال استفاده بوده و منطبق بر پیوست ۱ است، به دامنه خدمات / عملیات تیم پروژه احتیاج داشته باشد. هر گونه اختلاف بین توافقنامه و پروتکل و ترتیب اولویت باید با دقت مورد توجه قرار گیرد. در صورتی که طرفین خواستار این امر باشند که پروتکل به عنوان یک کل دارای اثربخشی از قبل تعیین شده باشد، هر گونه ترتیب اولویت باید حاکی از تقدم پروتکل بر این توافقنامه باشد.

مجموعه قراردادهای JCT مقرر می ­سازد که هیچ چیز، موافقتنامه یا شرایط قرارداد را لغو یا اصلاح نمی­کند (بند ۱-۳، قرارداد طراحی و ساخت JCT، ۲۰۱۶) و بنابراین با استفاده از پروتکل در کنار یک قرارداد JCT، می­توان ۱) با بهسازی فرم JCT، امکان تقدم پروتکل را فراهم ساخت؛ یا ۲) آن را از عبارت “ارائه شده” در بند ۱-۴ تا پایان بند حذف نمود.

۴- پیوست­ها

موارد کلیدی در نظر گرفته شده در پیوست­ های ۱-۳ به شرح زیر است:

پیوست

موارد کلیدی در نظر گرفته شده
پیوست ۱ ماتریس مسئولیت­ – ماتریس مسئولیت را ذکر یا اضافه نمایید. این ماتریس باید اطلاعات تعیین شده ­ای را که توسط اعضای تیم پروژه تولید، اشتارک ­گذاری و منتشر می­شوند و سطح قابل قبول (سطح اطلاعات و / یا سطح جزئیات مدل) را تشخیص دهد.
پیوست ۲ الزامات اطلاعات کارفرما (EIR) – به هر EIR  (به PAS 1192-2 نگاه کنید) در پیوست ۲ مراجعه کنید.

طرح اجرایBPM   (BEP) – به BEP توافق شده مراجعه کنید (به PAS 1192-2 نگاه کنید) که به اعضای تیم پروژه در پیوست ۲ اعمال خواهد شد. مراحل ایجاد / اصلاح BEP را تعیین کنید. نحوه برطرف­سازی هرگونه اختلاف بین EIRها و BEP را بیان نمایید.

موارد زیر باید در پیوست ۲ برای عملیاتی بودن پروتکل ذکر گردند، مگر این­که در EIRها یا BEP تعریف شده باشند:

•         هماهنگی – جدول زمانی جلسات هماهنگی پروژه (به بند ۲-۱ نگاه کنید).

•         تناقض – هر فرآیند / رویکرد برای برطرف سازی تناقض در اطلاعات یا بین اطلاعات (همچنین به بند ۲-۲ نگاه کنید).

•         استانداردها، روش ­ها و رویه ­ها – استانداردها، روش­ها و رویه ­های قابل اجرا (به بند ۳-۱-۲ نگاه کنید)، به عنوان مثال PAS 1192-2.

•         مدل اطلاعات دارایی- اطلاعات و کمک های مورد نیاز مرتبط با مدل اطلاعات دارایی، محتوای مربوط به هر فرایند فرود اجباری نرم (به بند ۴-۱-۵ نگاه کنید).

•         نرم افزار – رویکرد مقرر مربوط به فرمت های متفاوت نرم افزار / تعامل متقابل ( به بند ۵-۱نگاه کنید).

•         اصلاحات – تا چه اندازه اطلاعات پروژه را می توان اصلاح کرد (به بند ۶-۴-۱ و ۶-۷-۱ نگاه کنید) (اگر این­گونه هم باشد).

•         اطلاعات تعیین شده – هرگونه اطلاعات تعیین شده اضافی (بند ۱۰-۳۰) را مشخص کنید.

پیوست ۳ کاربرد- شرح دهید که آیا مقررات امنیت ذهنی در پروتکل اعمال می­شود یا خیر. اگر پیوست ۳ فاقد مطلبی است یا اگر عبارت «عدم استفاده» بیان شود، مقررات امنیت ذهنی اعمال نخواهد شد.

اطلاعات حساس – هرگونه اطلاعات پروژه ه­ایی را که “اطلاعات حساس” است، مشخص کنید و در نتیجه در مورد سایر اطلاعات به گونه ای متفاوت عمل نمایید.

استانداردهای کارفرمایان – الزامات امنیت عمومی کارفرما را شناسایی کنید.

استانداردهای خاص پروژه- شناسایی الزامات امنیتی خاص پروژه.

اگر EIRS یا BEP شامل موارد بالا باشد، به بخش مناسب مراجعه نمایید.

 

 

پیشنهاد مطالعه : قسمت سوم مقاله

 پروتکل های مدلسازی اطلاعات ساختمان –  قسمت سوم

برای دریافت متن پروتکل مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM Protocol) از سایت CIC بر روی این لینک کلیک نمایید

مترجم : محسن ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.